Микола Чмих: «На чемпіонаті Європи без спортивної біографії?! З Ксенією Нікс – це реально!».

Ольга Телипська  |  П'ятниця, 22 листопада 2013, 17:48
Ксенія Нікс всього лише один рік виступає у професійних автоперегонах, але це не завадило їй потрапити на чемпіонат Європи. Про це розповів тренер Ксенії Микола Чмих на прес-конференції у інформаційному агентстві «Status quo».
Микола Чмих: «На чемпіонаті Європи без спортивної біографії?! З Ксенією Нікс – це реально!».

Тренер харківської команди «М-Спорт» розповів, що навесні, коли було вирішено виступати на чемпіонаті Європи, більшість скептиків сказала автогонщикам, що це найбільша маячня, яку вони коли-небудь чули. Микола Чмих заперечив таким твердженням і підкреслив, що це зовсім не божевільна ідея, навіть зважаючи на те, що Ксенія всього лише один рік у професійному автоспорті. «Один рік в професійному чемпіонаті України і ми замахнулись вже на чемпіонат Європи. Це був обдуманий крок команди», – наголосив тренер Ксенії, перш за все тому, що він дає:

-         велику кількість об’їжджених  треків

-         велику кількість виїздів

-         спілкування з досить швидкими пілотами, а це безцінний досвід.

Микола Чмих навесні, заповнюючи анкету для участі у чемпіонаті Європи, в графі «Спортивна біографія» написав здобутки своєї підопічної Ксенії Нікс за сезон 2012 року, а щодо інших років – поставив прочерки. На що секретар чемпіонату сказала, що так не буває. Микола Чмих відповів: «Буває! Все буває!».

Микола Чмих  і  Ксенія Нікс на прес-конференції

//sq.com.ua

«А до цього де вона була?» - запитують європейські фахівці.  «Напевно була інопланетянкою», – відповідає тренера. «У Європі був шок, у них  завжди була інша картина, кожен, хто заповнював анкету для участі у перегонах, у тих було рядків по 15-20 з досягненнями, і мінімальний стаж у автоспорті 5-7 років, це мінімальна кількість спортивної біографії, а у нас вийшов такий ексклюзив».   

comments powered by HyperComments