Ліга Чемпіонів. 5 тур. Шахтар - Атлетик 0:1. Поразка ціною в перше місце

Середа, 26 листопада 2014, 20:53
Донецький Шахтар не зможе вийти до плей-офф Ліги чемпіонів з першого місця групи "Н". У поєдинку проти Атлетика команда Мірчі Луческу продемонструвала не найкращу результативність, а тому за тур до завершення групового етапу капітулювала перед Порту, який свій матч проти БАТЕ провів більш упевнено. Інформує «Українська правда».
Ліга Чемпіонів. 5 тур. Шахтар - Атлетик 0:1. Поразка ціною в перше місце

Що стосується "басків", то для них це протистояння мало набагато більше значення, так як успішне його завершення значно підвищувало шанси іспанського клубу на Лігу Європи. Саме тому команда Ернесто Вальверде вийшла на гру максимально заряджена і мотивована.

Загалом, зустріч розпочалася за класичним сценарієм, коли "гірники" на правах господаря володіли ініціативою на старті першого тайму, але гості ближе до середини вирівняли гру. В перші 45-ть Шахтар грав з більшою перевагою, але попереду команда Мірчі Луческу особливо нічого не показала, а тому зибитих голів львівська публіка так і не побачила.

У другій половині суперники додали у швидкості, і гра почала проходити від воріт до воріт. Гірники відразу ж створили декілька моментів, але Коста, Адріано і Тейшара сьогодні не змогли витиснути максимум з епізодів, які у них були. А баски свій шанс не втратили, і Сан Хосе після подачі зі штрафного покарав оборону Шахтаря за грубу помилку.

Львівські донеччани після пропущеного м'яча завелись, Луческу кинув у бій Малоса, Бернарда та Фреда, але все ж забити сьогодні "гірникам" так і не судилося. На останніх хвилинах був епізод, в якому арбітр мав ставити пенальті у ворота іспанців, але навіть нічия у сьогоднішній грі не змогла б врятувати Шахтар від другого місця.

Лише перемога над Атлетико зробила б заключний тур з Порту на виїзді інтригуючим протистоянням за першу сходинку таблиці. Але так, як Шахтар сьогодні програв, то виїзд в Порту носитиме, скоріш за все, формальний характер. Звичайно, Луческу спробує обіграти немотивованих португальців, але по суті, що це змінить?

 

comments powered by HyperComments