Поновився чемпіонат України

Субота, 28 лютого 2015, 22:55
Після тримісячного зимової перерви поновився чемпіонат України, в першому весняному турі якого легкі перемоги здобули "Шахтар" і "Зоря".
Поновився чемпіонат України
"Шахтар" у Львові впродовж всього матчу з полтавською "Ворсклою" володів ініціативою, втіливши її в гол вже на 25-й хвилині. Захисник В'ячеслав Шевчук буквально заштовхав м'яч у сітку Станіслава Богуша, а відразу після перерви Дуглас Коста забив другий гол.
 
Під кінець години "Шахтар" залишився в меншості через вилучення захисника Івана Ордеця, що не завадило Алексу Тейшейрі незабаром довести рахунок до великого - 3: 0.
 
Варто відзначити дебют в елітному дивізіоні чемпіонату України 19-річного хавбека Віктора Коваленко, лідера резервістів донеччан, які успішно виступають у Юнацької лізі УЄФА. Що стосується полтавчан, вони представили публіці 27-річного екс-захисника "Волині" Сергія Сімініна.
 
"Думаю, наша перемога не обговорюється, - зазначив головний тренер" Шахтаря "Мірча Луческу. - Ми заслужено взяли три очки. Але я трохи здивований, що в один момент ми стали самою караною командою в чемпіонаті. Сьогодні це вже п'ята червона картка , а що таке пенальті, ми в прем'єр-лізі забули взагалі ".
 
Одинадцята перемога в чемпіонаті скоротила відставання чинного володаря титулу від лідируючого "Динамо", яке в неділю зіграє у Києві з "Металістом".
 
Впевнено стартувала в Запоріжжі і луганська "Зоря", декласовані донецький "Олімпік" - 5: 1. Тут все стало зрозуміло вже до 30-й хвилині, коли номінальні господарі поля провели три м'ячі у ворота підопічних Романа Санжара.
 
"Ми завжди прагнемо того, щоб забити якомога швидше, - розповів наставник переможців Юрій Вернидуб, чия команда вперше піднялася на четверте місце. - Забивши два м'ячі, ми дали зрозуміти, що свою роботу вже зробили. І ловили суперника на швидких контратаках. Моментів було дійсно багато. Єдине - у нас ще сьогодні кульгала реалізація ".
 
У складі "Зорі" в суботу зіграли новобранці - захисник одеського "Чорноморця" Євген Опанасенко і нападаючий маріупольського "Іллічівця" Андрій Тотовицький. Їх колишні команди розіграли в п'ятницю нульову нічию, яка стала закономірним підсумком не найбільшого цікавого поєдинку.
 
comments powered by HyperComments