У Харкові відбудеться перший турнір з велополо

Вівторок, 10 травня 2016, 16:36
Парк Горького 28 і 29 травня перетвориться на спортивний майданчик.
У Харкові відбудеться перший турнір з велополо

«Байк-поло як спорт з'явився більше 100 років тому, проте масовий світовий інтерес до цієї гри з'явився зовсім недавно. Нарешті мода на незвичайну велогру дійшла і до України. З 2009 року в Харкові, Києві, Львові, Одесі та інших містах встигли сформуватися досить сильні команди», — повідомляють організатори.

Зазначимо, що харківська команда цьогоріч перемогла на чемпіонаті у Мінську.

Перший всеукраїнський турнір відбувся у 2012 році. Тепер Україна вперше влаштовує справжній міжнародний чемпіонат, для гравців з усього світу.

Велополо — це командна гра в м'яч на велосипедах (виникла за аналогією з кінним поло). У грі використовуються повстяні м'ячі діаметром 10 см. Зупиняти їх дозволяється за допомогою коліс велосипеда, а ударяти — лише спеціальною паличкою з дерев'яним молоточком на кінці. Призовий фонд харківського турніру складе 600 доларів, а серед уболівальників розіграють велосипед.

Нагадаємо, 29 травня в Харкові відбудеться Велодень. Організатори вирішили подовжити маршрут: від пам'ятника Харку на пр. Науки, через вулиці Отакара Яроша, Новгородську, Динамівську, Сумську, Ярослава Мудрого, Пушкінську, Скрипника, Сумську.

comments powered by HyperComments