Як отримати мільйон доларів. Найкращі вершники змагаються в Харкові

Субота, 14 травня 2016, 12:39
На базі кінноспортивного комплексу White Stable в цьому сезоні запланована низка змагань. Найближчий етап — на початку червня.
Як отримати мільйон доларів. Найкращі вершники змагаються в Харкові

«На змаганнях коні показують те, чого вони навчилися, як вони натренувались разом з вершниками за весь проміжок підготовки. У цьому році у нас планується шість змагань. Ми будемо зустрічати вершників зі всієї країни, з усіх міст. Кращих вершників і кращих коней», — каже Юрій Авраменко, президент клубу White Stable.

Провідні спортсмени з усієї України боролися за Кубок «Баварія Моторз’2016» з призовим фондом в один мільйон доларів, а переміг португалець.

«Я завжди кажу, що я не змагаюся з учасниками — я змагаюся з самим собою. Я завжди намагаюся перевершити самого себе. Україна — це мій другий дім. Почав вивчати мову. Я намагаюся, але це нелегко. Друзі допомагають», — розвопів діючий тренер національної збірної Португалії з конкуру Мігель Віана, який водночас є вершником команди клубу White Stable.

У турнірі було задіяно більше ста спортивних коней, що робить його одним з найбільших в Україні.

«При великій кількості на сьогоднішній день змагань в Україні. Я дуже рада, що таку кількість вершників приїхало в новий клуб. 150 стартів в день — це досить велика кількість за нинішніми мірками в Україні. Організаційно все пройшло на найвищому рівні. З кожним днем і з кожним етапом, я думаю, вершників буде більше. Це хороша можливість отримувати додатковий професійний рівень», — вважає головний суддя змагань, міжнародний суддя з конкуру Анна Скабард.

Гостям клубу демонстрували дизайнерський одяг і виступ унікального кінного театру «Ukrainian Сossacks». «White Stable нас запросив на всі етапи. У вересні буде фінал, до фіналу ми будемо приїжджати до Харкова і представляти наше майстерність, популяризувати. Щоб не тільки в Києві, а й в Харкові були подібні колективи», — зазначив учасник театру Олег Юрчишин.

Наступні змагання відбудуться 4-5 червня. Призовий фонд — 300 000 доларів.  

Фото — Дмитро Верещинський.

comments powered by HyperComments