Все для фанатів. Площа Свободи перетвориться на футбольне містечко

Вівторок, 7 червня 2016, 17:10
Харківська фан-зона для перегляду матчів Чемпіонату Європи з футболу 2016 року запрацює 10 червня.
Все для фанатів. Площа Свободи перетвориться на футбольне містечко

«У розпорядженні наших уболівальників буде найбільша фан-зона площею 20 тис. кв. м. Основний екран буде у центрі, щоб всім було зручно дивитися, а потужність звуку — 40-50 кВт», — повідомив директор Департаменту спортивних іміджевих проектів та маркетингу Олексій Чубаров. Площу поділять на чотири локації: переглядову, освітню, ресторанну та фестивальну.

Потрапити на фан-зону можна буде через три входи — два будуть з боку саду Шевченка, а один — навпроти будівлі Харківської облдержадміністрації. Діють обмеження: не можна проносити предмети, що колять і ріжуть, склотару, при вході відвідувачів перевірятимуть.

Протягом місяця чемпіонату на екрані розміром 6x4 м покажуть 51 матч. За словами директора Департаменту, з метою безпеки і щоб уникнути провокацій ігри збірної РФ демонструвати не будуть. Також у зоні щодня з 12:00 до 24:00 тут проходитимуть лекції, конкурси, працюватиме кінотеатр під відкритим небом, розрахований на 60 місць. Для дітей на площі поставлять кілька полів для міні-футболу.

Найближчими вихідними — 11-12 червня — тут відбудеться Урбан-фест, потім — День українського кіно, День йоги, День молоді, чемпіонати по кроссфіту і фітнес-бікіні тощо. Повна програма заходів з’явиться пізніше.

Всі заходи, які пройдуть в рамках «Євро-2016» в Харкові, — безкоштовні. Зона може вмістити до 80 тис. уболівальників.

Нагадаємо, на площі тривають підготовчі роботи. Урочисте відкриття фан-зони відбудеться 10 червня о 20:00, а о 22:00 там вже можна буде подивиться трансляцію першого матчу — між збірними Франції та Румунії.

Фото — Дмитро Верещинський.

comments powered by HyperComments