«Шахтар» – «Динамо»: чим завершився матч у Харкові

Яша Томский  |  П'ятниця, 9 вересня 2016, 23:12
Матч «Шахтаря» і «Динамо» у Харкові закінчився скандалом.
«Шахтар» – «Динамо»: чим завершився матч у Харкові

Напередодні гравці донецької команди не приховували, наскільки важливі для них переповнені трибуни. Харківський стадіон «Металіст» дійсно був повним, але навколо, принаймні, під час матчу, все було спокійно. Проте футбольна атмосфера відчувалася навіть у цій «тиші навкруги»: автовзвод військових на парковці з боку «сходу», регулювальники по кінцях вулиці Храмова, окремі любителі набанячити – у темних алеях... Втім, все було чемно і благородно.

Що ж до футболу безпосередньо, то, як полюбляють казати тренери на післяматчових пресухах, «ви самі усе бачили». Фінальний свисток арбітра зафіксував нічию, головні тренери команд поручкалися... І отут почалися суперечки. Після фінального свистка Даріо Срна накульгуючи вийшов на футбольне поле і неочікувано вчепився у горлянку головному арбітру Анатолію Абдулі, хоча той чекав іншого. Капітан Срна зажадав пояснень, чому Абдула не помітив відверту гру рукою у штрафному майданчику Домагоя Віди і чому не призначив пенальті. Даріо від судді відтягували партнери, динамівці і навіть головний тренер Паоло Фонсека. Гравці погавкалися між собою. Фонсека вже по спокійному намагався пояснити судді, що той не правий. Абдула не розумів його португальської, тому стояв на своєму... Тепер на Даріо Срну чекає тривала дискваліфікація.

А до того було так. Гол №1 з пенальті забив Олег Гусєв упевненим ударом з «крапки». П'ятов не вгадал кут напряму. Сталося це на 24-й хвилині (а пеналь був за те, що капітан Срна збив Макаренка).

На це «кроти» зуміли відповісти результативним ударом Дентіньо аж тільки у другій половині зустрічі під самкінець, на 75-й. В атаці, котру влаштував «Шахтар», Марлос віддав на Бутка, той подивився наліво-направо і навісив у центр штрафного, де в потрібному місці та ще й в потрібний час опинився Дентіньо. Від удару головою Шовковський був безсилим.

«Шахтар» залишився на першому місці в турнірці з 19-ма очками, у «Динамо» – 16 балів і друга позиція.

В цілому файний був футбол. Такого і чекали. Тільки, мабуть, не букмекери, котрі фаворитом призначили донецьку команду. Тепер доведеться «розколядуватися» на користь щасливчиків, які поставили на нічию. Навряд чи таких багато...

То ж далі буде... Чемпіонат триває. 7 тур тільки розпочався. Та й вболівальники ще не встигли пороз'їзджатися з Харкова. Відтак ранком варто очікувати поліцеських оперативок...

 

 

comments powered by HyperComments