Як великий футбол повертався до Харкова

Ро  |  П'ятниця, 18 листопада 2016, 17:28
Цього тижня вперше за два роки у Харкові відбувся великий футбол.
Як великий футбол повертався до Харкова

І це - знакова для міста подія, пише шеф-редактор медіагрупи "Дозори" Ростислав Касьяненко в авторській колонці на сайті "Восточный Дозор".

На товариський матч було продано понад 20 тисяч квитків. Воблівальники активно підтримували команду протягом усіх 90 хвилин матчу. 

Після кризи початку 2000-х президентства в «Металісті» Олександра Фельдмана харківські вболівальники були, по-хорошому, розпещені успіхами: придбання клубу Олександром Ярославським, призначення головним тренером Мирона Маркевича, медалі чемпіонату України і перемоги в матчах єврокубків. Однак Сергій Курченко позбавив Харків професійного клубу.

Літо 2016 року футбольні вболівальники зустрічали зі стриманим оптимізмом. Створений за ініціативою фанатів та облдержадміністрації «Металіст-1925» повернув у місто футбол: на першу гру «Металіста-1925» в аматорському чемпіонаті України проти МФК «Житомир» зібралося 6,5 тисяч глядачів – це більше, ніж зараз приходить на левову частку матчів української «Прем'єр-Ліги». І вже в наступному сезоні «Металіст-1925» планує повернути собі професійний статус та готується до виступів у другій лізі.

Після переїзду губернатора області, Ігоря Райніна, до Києва ХОДА не втратила інтерес до розвитку футболу в регіоні. Меморандум про співробітництво між Харківською обласною адміністрацією і Федерацією Футболу України, завдяки якому і став можливим перший міжнародний матч за три роки – зайве тому підтвердження.

Тут позиція ОДА збігається з позицією головного тренера збірної Андрія Шевченка, як ніхто розуміє соціальну роль спорту. За час перебування в Харкові Шева в компанії гравців, Андрія Павелка і Юлії Світличної встигли порадувати зустріччю учнів 152-ї гімназії та пацієнтів військового госпіталю.

comments powered by HyperComments