У ФК «Металіст 1925» з`явився ще один спонсор

Четвер, 1 грудня 2016, 13:39
Благодійний фонд соціального розвитку Харківської області долучився до фінансування футбольного клубу «Металіст 1925», який наразі робить перші успішні кроки в аматорському чемпіонаті України. Ця молода команда має всі шанси стати новим спортивним символом Харкова.
У ФК «Металіст 1925» з`явився ще один спонсор

З аматорського чемпіонату до вищої ліги за три роки – таку амбіційну мету ставлять перед ФК «Металіст 1925» його засновники. І нова команда вже рухається у цьому напрямку: за результатами першого кола любительських змагань вона посіла друге місце у своїй групі. З десяти ігор футболісти виграли сім, лише раз поступившись лідеру групи та двічі зігравши внічию. Поки гравці «Металісту 1925» набираються сил у відпустці, керівництво футбольного клубу клопоче про присвоєння йому статусу професійного.

«До Федерації футболу України вже подані документи на акредитацію клубу «Металіст 1925» у професійній лізі, щоб у наступному сезоні він міг представляти Харківщину у Другій лізі чемпіонату України. Задля отримання акредитації треба виконати певні вимоги, і команда намагатиметься це зробити. Однак не все залежить від гравців, велику роль відіграє фінансування. Сподіваюся, завдяки засновникам та спонсорам ми досягнемо цієї мети», - зазначає Сергій Христоєв, заступник начальника управління у справах молоді та спорту ХОДА.

Команда «Металіст 1925» має 19 співзасновників і існує в основному на спонсорські кошти – її підтримує ряд харківських підприємств та бізнесменів-любителів футболу. Віднедавна до числа спонсорів приєднався і Благодійний фонд соціального розвитку Харківської області. Він виділив кошти на створення необхідної спортивної інфраструктури, закупівлю інвентарю та гральної форми, а також на вирішення організаційних питань – забезпечення суддівства, участі у виїзних матчах тощо.

«Харків’яни дуже скучили за висококласним футболом, усім нам хочеться вболівати не за «Динамо» або «Шахтар», а за свою харківську команду. Поява клубу «Металіст 1925» дає надію на те, що харківська футбольна школа знову буде гідно представлена у професійній лізі та на змаганнях європейського рівня. На наших очах народжується дійсно народна команда, і Фонд соціального розвитку радий її підтримати», - каже голова правління Фонду Євген Шаповал.

Ідея створити новий клуб з’явилася у прихильників харківського футболу тоді, коли стало очевидно, що надії на відродження славетного «Металіста» вже немає. Почалися перемовини та консультації з відомими харківськими тренерами, футбольними менеджерами, фахівцями, а також відбір гравців у майбутню команду. До її складу увійшли переважно вихованці дитячої футбольної академії «Металіст», а також кілька досвідчених футболістів.

«Середній вік наших гравців – 17-20 років, команда в усіх смислах молода. Тому ми взяли кількох дорослих хлопців, які вже пограли у футбол, як то кажуть, понюхали пороху, щоб компенсувати нестачу досвіду. У захисті це Андрій Маслов, у півзахисті – Олександр Пивоваров, у нападі – Сергій Давидов. Напевно, склад команди ще буде змінюватися, але багато хто з молодих гравців зможе гідно виступати серед професіоналів», - зазначає Володимир Лінке, генеральний директор ТОВ «Авангард».

У серпні цього року ФК «Металіст 1925» був офіційно презентований футбольній спільноті Харкова.

«Перший домашній матч за участі цієї команди, який проходив на стадіоні «Металіст», зібрав рекордну, на нашу погляд, кількість вболівальників – близько 6 тисяч. Це при тому, що середня відвідуваність матчів прем’єр-ліги – десь 3,5-4 тисячі глядачів. Тобто інтерес до футболу, зокрема до команди «Металіст 1925», у харків’ян є», - констатує заступник начальника управління у справах молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв.

Друге коло аматорського чемпіонату України стартує у березні наступного року. У ФК «Металіст 1925» сподіваються, що у футбольному сезоні 2016/2017 команда не тільки стане кращою серед аматорів, але й дебютує у Другій лізі чемпіонату України сезону 2017/2018.

comments powered by HyperComments