Харківська тенісистка вийшла до чвертьфіналу тенісного турніру в Тайбеї

Яша Томський  |  П'ятниця, 3 лютого 2017, 04:14
Перша ракетка України і 13-я ракетка світу Еліна Світоліна не без проблем, але пройшла до чвертьфіналу тенісного турніру в Тайвані. Харків'янка у впертій боротьбі здолала Луцию Градецьку із Чехії.
Харківська тенісистка вийшла до чвертьфіналу тенісного турніру в Тайбеї

Зараз в Тайбеї проходить жіночий тенісний турнір Taiwan Open International. На ньому Еліна Світоліна посіяна під першим номером.

Перший сет пройшов у напруженій боротьбі. Обидві тенісистки зі змінним успіхом грали на своїх подачах, але в підсумку брали їх. Брейки в матчі пішли тільки під завісу партії, коли за рахунку 4:3 Еліна з першого брейк-поінта взяла подачу суперниці. Але на матч Світоліна подати не змогла, а чешка скоротила відставання в рахунку до мінімального. Однак відновити паритет у сеті не судилося. 6:4 – перша партія залишилася за Еліною.

Доленосним відрізком для Світоліної в другому сеті, й, певно, в усьому матчі, став 5-й гейм, коли за рахунку 2:2 подавала харків'янка. Чешка мала чотири брейк-поінті, однак Світоліна не дала суперниці вперше у зустрічі вийти уперед. Цей момент і став переломним у матчі. Чеська суперниця відіграла чотири матчболи на своїй подачі за рахунку 4:5, а вже за рахунку 5:6 програла сет і матч з першого ж матчболу.

«Це був непростий матч, Градецка дуже добре грала, – зазначила Еліна Світоліна у бліц-інтерв'ю. – Дякую за підтримку глядачам, для нас дуже важливо бачити уболівальників. Я рада, що змогла показати сьогодні свою гру».

У чвертьфіналі, котрий призначений на 3 лютого, суперницею Еліни Світоліної буде туніська спортсменка Онс Жабер, яка зараз займає 181 місце в світовому рейтингу. Саме в неї українка виграла фінал Відкритого чемпіонату Франції (Ролан Гаррос) серед юніорів у 2010 році.

«Наразі Жабер показує файний теніис», – оцінює суперницю харківська тенісистка.

comments powered by HyperComments