Юні харківські важкоатлетки здобули медалі чемпіонату світу

Середа, 12 квітня 2017, 00:14
Харків’янка Марія Гангур стала віце-чемпіонкою світу в ваговій категорії до 58кг на змаганнях серед юнаків та дівчат до 17 років, котрі відбулися з 3 по 10 квітня в Таїланді.
Юні харківські важкоатлетки здобули медалі чемпіонату світу

У сумі двоборства Марія підняла 186 кг, що принесло їй срібну медаль. Крім того, її результати у ривку – 84 кг – та у поштовху – 102 кг – потягнули на «малі бронзові» медалі. Чемпіонкою світу в цій ваговій категорії стала Нурей Левент з Туреччини, результат якої за сумою двоборства був 191 кг.

Ще одна харків’янка Каміла Конотоп посіла третє місце в ваговій категорії до 53 кг. За сумою двоборства вона підняла вагу 186 кг (101 кг - у поштовху + 85 кг - у ривку). Також результат у ривку приніс Камілі «малу бронзу». Чемпіонкою світу в цій вазі з результатом 189 кг стала китаянка.

У змаганнях серед юнаків харківські важкоатлети здобути медалі не змогли. Близьким до п’єдесталу пошани був Євген Янцевич, який з результатом 296 кг у двоборстві посів п’яте місце в ваговій категорії до 77 кг.

У ці ж дні в Хорватії відбувся чемпіонат Європи з важкої атлетики серед чоловіків та жінок, на якому харків’янка Ірина Деха здобула «малу золоту» медаль у ривку. У змаганнях серед чоловіків харківський важкоатлет Василь Пилипенко посів восьме місце у ваговій категорії до 105 кг серед чоловіків з результатом 373 кг за сумою двоборства.

 

comments powered by HyperComments