Від дошкільнят до пенсіонерів. П'ятсот харків'ян зібралися пробігти "великий" марафон

Юлія Гуш  |  Вівторок, 25 квітня 2017, 16:28
Всього зареєструвалось порядку 8-9 тисяч учасників
Від дошкільнят до пенсіонерів. П'ятсот харків'ян зібралися пробігти "великий" марафон

Такі дані повідомив журналістам Олексій Чубаров, директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради.

«Марафон – це наша гордість, Він збирає найбільшу кількість учасників серед всіх міст України. Марафон традиційно проходить у квітні, але цього року ми перенесли його на більш пізній термін, адже тоді погода буде найбільш сприятливою. У нас зареєстровано порядку 8-9 тисяч учасників, ми збираємо списки студентів та представників організацій, які також братимуть участь в забігу», - сказав Чубаров.

За його словами, найпопулярнішими є забіги на дистанцію в 2 та 4 кілометри, куди вже зареєструвалося 5 тисяч мешканців міста. Осилити дистанцію в 10 кілометрів бажає 1,5 тисяч осіб, а в 42 – 500. Зареєструватися можна 28 та 39 числа на третьому поверсі ТЦ «Аве Плаза». Іноземці це можуть зробити 30 числа перед початком забігу. Проте щоб взяти участь у більш дальніх забігах (10 і 42 кілометри), необхідно надати медичну довідку чи пройти огляд на місці.

Цього року традиційний марафон розпочнеться 30 квітня на площі Свободи. О 9.00 стартують учасники, які бігтимуть 4 та 2 кілометри, а о 9.30 – 10 та 42 кілометри. Чубаров підкреслив, що всім їм слід ретельно ознайомитися з маршрутом забігу та зберігати пильність під час проходження марафону, хоча там і будуть розставлені вказівники та чергуватимуть волонтери. Крім того, через кожні 4 кілометри маршруту будуть розставлені пункти харчування, щоб учасникам не загрожувало зневоднення чи виснаження.

Під час підготовки та проведення марафону в Харкові буде обмежений та змінений рух транспорту. Крім того, наряди патрульної поліції будуть забезпечувати безпеку дорожнього руху та охорону громадського порядку, для чого буде виведено додатковий батальйон.

За словами організаторів, в марафоні беруть люди різного віку, починаючи з дошкільнят і закінчуючи пенсіонерами. Наприклад, найстаршому чоловіку, який є постійним учасником забігів, виповнилось 78 років. Зокрема, організатори закликали харків’ян підтримати учасників марафону, адже для них цей забіг є викликом для самих себе, тому моральна підтримка буде для напрочуд важливою та доречною.

Як раніше писала «Справжня Варта», у Харкові визначили переможців конкурсу молодіжних, сімейних та гендерних проектів громадських організацій та благодійних фондів.

На конкурс було подано 46 проектів, з яких 31 отримає фінансування.

Міська рада виділить на реалізацію кожного проекту-переможця 33% від необхідної суми, решту коштів організаціям необхідно залучити за рахунок спонсорської підтримки, грантодавців або скористатися власними ресурсами. Всього на ці цілі з міського бюджету виділили 1 млн грн.

comments powered by HyperComments