"Металіст 1925" став членом ПФЛ

Середа, 21 червня 2017, 16:03
На конференції ПФЛ це рішення прийнято 15 голосами "за" при 14 голосах "проти"
"Металіст 1925" став членом ПФЛ

При цьому членство клубу одразу призупинили до розслідування ситуації з бійкою на НСК "Олімпійський".

Раніше один із засновників харківського "Металіста-1925" Сергій Стороженко заявив, що "Металіст 1925" не хочуть бачити в професійній лізі.

"Стороженко: Є таке поняття "конфлікт інтересів". Він зараз дуже великий. По-перше, "Металіст 1925" не хочуть бачити в професійній лізі. По-друге, на пана Собуцького /віце-президента ФФУ, президента "Агробізнесу" - Ред./ напали і він тепер хоче довести, що навколо нього тільки люди, яким властиво насильство. У цій всій ситуації виник конфлікт інтересів між "Металістом 1 925" і "Агробізнес". І я вважаю, що обидві сторони не мають права висловлюватися конкретно з цього питання", - повідомляє «Справжня Варта».

"Але якщо я зараз бачу, як організовують змову, щоб не допустити в Другу лігу клуб, який за спортивним принципом заслужив це, то вже сумніваюся тим чи справою зайнялися засновники нашого "Металіста тисяча дев'ятсот двадцять-п'ять". Може не треба було взагалі цим займатися, якщо є такі погляди у деяких людей", - заявив Стороженко в інтерв'ю ukrainefootball.net.

За його словами, ця змова, можливо, організована іншими клубами, фанати яких також були присутні на матчі "Металіста" з "Агробізнесом".

Стороженко; "Подивіться, хто підбурював харківських псевдовболівальників на такі дії. Хто бив людей, харків'яни? Або дніпряни, одесити, хлопці з Кривого Рогу або столиці? Там же були люди з багатьох клубів. Це ж все треба розслідувати.  Але ця акція була не тільки проти нашого клубу. Вона проти всього українського футболу."

Нагадаємо, яку саме заяву зробив Олег Собуцький після фіналу чемпіонату України серед аматорів.

Як раніше писала «Справжня Варта», президент ФФУ Андрій Павелко натякнув, що клуб із такими проблемами з уболівальниками навряд чи приймуть у професійний футбол.

«Своєю поведінкою вболівальники «Металіста 1925» перекреслюють можливе майбутнє клубу в Другій лізі, – сказав пан Павелко. – Думаю, що в атестаційного комітету виникне дуже багато запитань».

Як з'ясувалося за результатами внутрішнього розслідування, уже вдалося впізнати багатьох учасників бійки. За інформацією Андрія Павелка, провокатори – учасники забороненої в Україні організації «Оплот», котра в 2013-14 роках, в першу чергу, вела активну діяльність проти Євромайдану, а пізніше була причетна до масових заворушень в Донбасі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments