Безладдя на матчі «Металіст 1925» – «Агробізнес»: з'явилися нові подробиці

Яша Томський  |  Вівторок, 20 червня 2017, 21:52
Провокаторами безладів на матчі «Металіст 1925» – «Агробізнес» називають «перефарбованих» членів організації «Оплот».
Безладдя на матчі «Металіст 1925» – «Агробізнес»: з'явилися нові подробиці

Як повідомляла «Справжня Варта», матч «Металіст 1925» – «Агробізнес» 19 червня було зірвано. На 85-й хвилині за рахунку 0:4 на користь гостей арбітр зупинив поєдинок через заворушку, котру влаштували фанати. Дії вболівальників оцінені як нанесення шкоди авторитету клубу «Металіст 1925». Із відповідними заявами виступили керівники-засновники клубу і самі винуватці «торжества» – ультраси.

Оперативно прокоментував усе це безладдя і президент ФФУ Андрій Павелко. Він натякнув, що клуб із такими проблемами навряд чи приймуть у професійний футбол.

«Своєю поведінкою вболівальники «Металіста 1925» перекреслюють можливе майбутнє клубу в Другій лізі, – сказав пан Павелко. – Думаю, що в атестаційного комітету виникне дуже багато запитань».

Як з'ясувалося за результатами внутрішнього розслідування, уже вдалося впізнати багатьох учасників бійки. За інформацією Андрія Павелка, провокатори – учасники забороненої в Україні організації «Оплот», котра в 2013-14 роках, в першу чергу, вела активну діяльність проти Євромайдану, а пізніше була причетна до масових заворушень в Донбасі.

«На сьогоднішній день вже ідентифіковано 46 учасників бійки на НСК «Олімпійський». За інформацією з відкритих джерел, яка є у ФФУ, нам стало відомо, що це були представники «Оплоту», – повідомив Андрій Павелко.

Він припустив, що учасники бійки можуть входити до нового ультрас-угрупування з Харкова.

«Поки до кінця незрозуміло конкретно, хто це. За неофіційною інформацією, це нові представники ультрас Харкова. Розслідуванням цих подій повинні займатися правоохоронні органи, саме їх завданням є розібратися в цій ситуації, адже це був точно не футбол і не спортивна подія. Це була спланована антиукраїнська акція, – розповідає Андрій Павелко. – Я пішов туди вниз до вболівальників, тому що побачив загрозу для простих людей, які прийшли подивитися футбол, без будь-якої агресії. Проти них були заряджені на конфлікт люди, яких навіть важко назвати людьми і вони навіть не можуть пояснити, що їх на це спонукало».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments