Губернатор Харківщини Юлія Світлична привітала переможця «Ігор нескорених» Олега Зімінкова / Фото, відео

Субота, 7 жовтня 2017, 14:27
Харків'янин Олег Зімніков завоював першу золоту медаль в історії України на "Invictus Games".
Губернатор Харківщини Юлія Світлична  привітала переможця «Ігор нескорених» Олега Зімінкова / Фото, відео

Про це повідомила губернатор Харківщини Юлія Світлична на сторінці у Фейсбуці. 

"Наша команда довела всьому світові, що українця неможливо зломити! Відвага, гідність, рішучість, витримка, патріотизм - ось риси справжнього українського воїна", - сказано в повідомленні.

Олег Зімніков - колишній боєць 92 ОМБР.  У серпні 2014 року він у складі роти був під Іловайськом, де їхня колона була знищена. У ході мінометного і артилерійського обстрілу Олег отримав контузію.

Зараз Олег Зімінков - курсант 3-го курсу Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ». Спорт цікавив чоловіка з дитинства, бігав навіть під час служби у зоні АТО. Щодня його дистанція складала близько 20 км. До змагань він готувався дуже ретельно - від початку року тренувався двічі на день. Саме завдяки наснажливій праці на "Іграх нескорених" він переміг  в бігу на дистанції 1500 метрів.

Як раніше писала «Справжня Варта»,«Ігри нескорених» (Invictus Games) - міжнародні змагання для військовослужбовців та ветеранів з інвалідністю. Цього року Україна бере участь в «Іграх» вперше. Змагання почалися завершилися 30 вересня. До збірної увійшли 15 спортсменів - українських ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення чи захворювання під час або внаслідок виконання службового обов’язку. Вони змагалися у 6 дисциплінах — пауерліфтинг, плавання, легка атлетика, веслування на тренажері, стрільба з лука та велоспорт на шосе.

Національна збірна здобула 14 медалей на міжнародних змаганнях у Торонто, з них - 8 золотих. Президент України нагородив спортсменів

comments powered by HyperComments