Чемпіон ХХIII Зимових Олімпійських ігор з фристайлу Олександр Авраменко отримав орден «За заслуги»

Четвер, 1 березня 2018, 12:33
Петро Порошенко зустрівся із чемпіоном ХХIII Зимових Олімпійських ігор з фристайлу Олександром Авраменком. Глава держави вручив спортсмену та головному тренеру збірної команди України з фристайлу Енверу Аблаєву високі державні нагороди – ордени «За заслуги» ІІІ ступеня.
Чемпіон ХХIII Зимових Олімпійських ігор з фристайлу Олександр Авраменко отримав орден «За заслуги»

Про це повідомляють на офіційному сайті Глави держави.

"Найщиріші вітання. Це заслужена нагорода. Ви зробили більше, ніж багато хто для популяризації нашої держави, і я вас вітаю з цією заслуженою перемогою", - сказав під час зустрічі Петро Порошенко. 

Також Президент вручив спортсмену сертифікат на квартиру. За словами Олександра, власне житло для нього було другою мрією після перемоги на Олімпіаді

Нагнадаємо 9 лютого в Південній Кореї стартували XXIІI Зимові Олімпійські ігри. До складу Олімпійської збірної України увійшли 33 спортсмени, які змагалися за медалі у 9 з 15 представлених видах спорту, а саме: у біатлоні, фігурному катанні, санному спорті, фристайлі, лижних перегонах, гірськолижному спорті, сноубордингу, скелетоні та лижному двоборстві.

18 лютого на зимових Олімпійських іграх в Пхьончхані Україна здобула золоту медаль. Уродженець Харківської області Олександр Абраменко у фристайлі. Спортсмен, який на сьогодні є представником Миколаївщини, був кращим в стрибках. Судді йому поставили оцінку в 128,5 бали. Його найближчий конкурент, китайський спортсмен Цзя Цзунянь, отримав 128 балів. Як підкреслили в ХОДА, це була здобуте «золото» стало історичною нагородою для України. До цього українські спортсмени не здобували медалі у фристайлі під час Олімпійських ігор.

comments powered by HyperComments