Під час Харківського марафону був встановлений новий рекорд

Неділя, 29 квітня 2018, 15:22
Цьогорічний Харківський марафон відзначився новими рекордами.
Під час Харківського марафону був встановлений новий рекорд

Сьогодні у місті відбувся V Харківський Міжнародний марафон, під час якого був встановлений рекорд на найдовшій дистанції. Під час заходу спортсмен з Кнії Серем Бенджамін Кіпроп пробіг 42 км за 2 години 18 хвилин і 13 секунд. Ним був побитий попередній рекорд - 2 години 23 хвилини та 1 секунда. 

За словами рекордсмена, незважаючи на наявність неприємних підйомів, траса була дуже хороша. Особливих проблем під час забігу він не побачив і був дуже задоволений своїми результатами. Кіпроп вирішив рівномірно розподілити свої сили, саме на цьому базувалася його тактика. Зокрема, він також визначив прекрасну підтримку з боку глядачів.  

Друге місце дісталося харків'янину Дмитру Пожевілову, який досяг фінішу з результатом 2:28:40. За його словами, перша частина марафону була простішою. Також, за його словами, було доволі важко змагатися кенійським спортсменом. Разом з тим харків'янин цілком задоволений своїми результатами, адже траса була непростою. На третьому місці опинився киянин Сергій Попов з результатом 2:34:18. 

Серед жінок першою фінішувала Тетяна Вілісова з Дніпра (2:51:45), другою - Ольга Донченко з Харкова (3:05:43), третьою - Пріска Джемутаі з Кенії (3:10:02). 

У V Харківському Міжнародному марафоні взяли участь більше10 тисяч бігунів. Серед них були спортсмени з 25 країн світу. Це Німеччина, Польща, Японія, Китай, Кенія, Австралія, США тощо. Крім того, під час марафону 350 волонтерів допомагали організовувати пункти харчування.  

comments powered by HyperComments