«Металіст 1925» програв уп'яте, але новий тренер сповнений оптимізму

Понеділок, 21 травня 2018, 20:32
Харківський «Металіст 1925» в матчі 31-го туру чемпіонату України в другій лізі (група «Б») зазнав п'ятої в третьому колі поразки, поступившись у гостях команді «Нікополь» з рахунком 0:1.
«Металіст 1925» програв уп'яте, але новий тренер сповнений оптимізму

Доля поєдинку була вирішена вже на старті. У першій же своїй атаці на 2-й хвилині господарі поля відкрили рахунок, коли Сергій Донець пробив голкіпера харків'ян Дениса Дьякова – 1:0. Надалі гості мали чимало нагод забити гол, але на шляху м'яча кожен раз опинявся воротар «Нікополя» Богдан Петриченко або поперечина.

«Скажу чесно, в мене як тренера такі ігри вселяють оптимізм. Я зайшов в роздягальню, подякував хлопцям за самовіддачу, за бійцівські якості. Мені здається, що такі поразки – це вже наслідок. Причини треба шукати десь раніше і глибше, – сказав на післяматчевій прес-конференції головний тренер «Металіста 1925» Сергій Валяєв. – Я ж сам грав у футбол і чудово розумію, що рикошети, голи в свої ворота... Мені здається, це треба перебороти. Думаю, футбольний бог був до нас прихильний за самовіддачу і працю. Це повернулося тим, що «Таврія» обіграла «Енергію». Я сказав своїм гравцям, що робота і труд даром не проходять. Я пообіцяв на певні теми коментарі не давати, але матч з «Реал фармою»... А тепер ось тут – бери чотири очки, і ми у першій лізі. Але як тренер я претензій гравцям пред'явити жодних не можу. Була боротьба, безглуздий гол після рикошету на перших хвилинах, але хлопці старалися, билися. Поперечина врятувала господарів, воротар кураж спіймав, у мене претензій до футболістів немає. Так, результат для нас не позитивний, як футболіст, пам'ятаю, що через такі ігри треба пройти – перебороти, переламати, перемолоти, і воно піде».

Таким чином, харків'яни продовжили свою безвиграшну серію до п'яти матчів, тож поразка новокаховської «Енергії» від сімферопольської «Таврії», як зазначив наставник харків'ян, дійсно, виявилася на руку харківській команді.

Тепер з двох матчів, що залишилися, «Металісту 1925» достатньо буде виграти всього один, щоб зберегти за собою друге місце в групі і завоювати путівку в першу лігу. Можливо, це станеться вже 26 травня на стадіоні «Металіст», де підопічні Сергія Валяєва в рамках передостаннього 32-го туру о 17:30 прийматимуть МФК «Миколаїв-2». Зараз ця команда на восьмому місці.

В трійці лідерів становище таке: «Дніпро-1» – 75 очок, «Металіст 1925» – 61, «Енергія» – 57.

Нагадаємо, засновник клубу «Металіст 1925» Сергій Стороженко не приховує: в останніх трьох турах першості Другої ліги буде вирішуватися доля харківського клубу. Якщо «Металіст-1925» не вийде в Першу лігу, то, швидше за все, клуб і його команди будуть ліквідовані.

comments powered by HyperComments