Відлуння ЧС-2018: в Росії вболівальникам заборонили спілкуватися з пресою

Вівторок, 17 липня 2018, 20:38
Вже як три тижні нігерійські вболівальники, ошукані російськими махінаторами, ніяк не можуть вилетіти з Москви.
Відлуння ЧС-2018: в Росії вболівальникам заборонили спілкуватися з пресою

Футбольні вболівальники з Нігерії, які приїхали на ЧС-2018 повболівати за свою збірну, займалися жебрацтвом в аеропорту «Внукове». Збірна Нігерії була учасницею ЧС-2018, але вибула ще після групового раунду, зігравши на турнірі три ігри, остання з яких відбулася ще 26 червня. І от із тих пір нігерійські фанати провели в залі очікування аеропорту. Дехто із них займався відвертим жебрацтвом, дехто просив гроші в інших пасажирів... Митися нігерійським гостям довелося в умивальниках, а спати – на кріслах і де доведеться.

А справа така. Весь процес взялася організувати якась російська фірма. Зібрала гроші за квитки в обидві боки, допомогла з оформленням паспортів і віз. Фірма (котра насправді виявилася фейковою) з кожного вболівальника взяла по $250... А потім, коли треба було відправляти футбольних фанатів назад, співробітники цієї неіснуючої фірми раптом зникли.

Після численних скарг, коли в аеропорт «Внукове» викликали поліцію і правозахисників, нігерійських вболівальників таки доправили до їхнього посольства. Незабаром вони зможуть повернутися додому – Президент Нігерії Мохаммаду Бухарі доручив евакуювати своїх громадян.

«Близько 100 ошуканих вболівальників з Нігерії знаходяться в московських хостелах в очікуванні повернення на батьківщину, – повідомила прес-секретар волонтерської організації «Альтернатива» Юлія Сілуянова. – Сьогодні до хостелів привезли ще 25-30 нігерійців. Президент Нігерії доручив евакуювати всіх своїх громадян міністру закордонних справ і міністру авіації. Той факт, що за справу взялася виконавча влада, дає нам надію. Проте вболівальникам, які знаходяться у Москві, забороняють обговорювати подробиці їхнього приїзду зі ЗМІ або пропонують брехати на камеру, мовляв, рейс пропустили зі своєї вини».

Загалом на території Москви і її околиць наразі знаходяться близько двох сотень нігерійських фанатів, зворотні квитки яких анульовані шахраями.

comments powered by HyperComments