Харківський «Локомотив» «здувся»

Яша Томський  |  Четвер, 2 серпня 2018, 23:38
Флагман українського волейболу – харківський «Локомотив» – знявся з єврокубків, а також заявив про вихід з української Суперліги.
Харківський «Локомотив» «здувся»

Причина була названа на брифінгу президента клубу Євгена Щербіни: вкрай несприятливе фінансове становище колективу.

«Локомотив» – єдина команда з усього пострадянського простору, яка зберегла своє ім'я. На жаль, з 2015 року клуб не мав спонсора. Південна залізниця, яка була партнером клубу довгі роки, відмовилася від підтримки волейболу. Це диво, що команда ще три сезони протрималася. Завдяки тому, що ми отримали компенсацію за Олега Плотницького (пішов в італійський клуб), ми змогли закінчити минулий чемпіонат, але виконати умови контрактів перед тими гравцями, які були на контракті, ми не змогли. Довелося всім дати «вільну», більшість наших волейболістів вже влаштовані або за кордоном, або в інших українських клубах», – зазначив Євген Щербина.

Таким чином, увперше за довгі роки «Локомотив» не буде представляти Україну в єврокубках.

«В цьому сезоні ми одразу відмовилися від участі в єврокубках, хоча мали повне право там виступати, як віце-чемпіони країни. На 95% ми знімаємося з чемпіонату української Суперліги, оскільки не в змозі виконувати ті вимоги, які висуваються до команд вищого дивізіону. Команда буде виступати у вищій лізі, задіємо гравців спортивного училища №1 – волейболісти 2000, 2001 і 2002 років народження», – додав Євген Щербина.

«Локомотив» – найбільш титулований волейбольний клуб України. 17 разів команда вигравала золото чемпіонату України, 13 разів ставала володарем Кубка країни. У 2004 році «Локомотив» виграв Кубок Європи.

Отже, на євроарену вийдуть: львівський «Барком-Кажани» та хмельницький «Новатор» – у чоловіків, і южненський «Хімік» і запорізька «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» – у жінок. Зокрема, «Барком-Кажани» та «Новатор» стартують в Кубку ЄКВ зі стадії 1/32 фіналу. Львівці зустрінуться зі швейцарською командою «Лозанна», а хмельничани – з норвезьким «Фьорді». Матчі відбудуться 6-8 і 13-15 листопада.

«Хімік» розпочне свої виступи в Кубку ЄКВ з 1/16 фіналу, проте його суперник визначиться в Лізі чемпіонів. Южненським спортсменкам доведеться зустрітися з невдахами в парі «Бекешчаба» (Угорщина) – «Дубовляни Лодзь» (Польща). Свої матчі «хіміки» проведуть 27-29 листопада і 4-6 грудня.

Також зі стадії 1/16 фіналу, проте вже в Кубку Виклику, розпочне свої виступи на континентальній арені «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ». Волейболістки із Запоріжжя зіграють з переможницями в парі «Пальмас» (Іспанія) – «Невшатель» (Швейцарія). Матчі заплановані на 27-29 листопада і 4-6 грудня.

comments powered by HyperComments