Харківські ветерани можуть долучитися до міжнародного забігу «Гордість нації»

Середа, 29 серпня 2018, 09:15
7 жовтня в Україні відбудеться перший міжнародний забіг «Гордість нації: ветеранська десятка».
Харківські ветерани можуть долучитися до міжнародного забігу «Гордість нації»

5-8 жовтня у Києві вперше буде реалізований національний проект ветеранського духу та єдності «Гордість нації». Як повідомили в прес-службі ХОДА, в його межах 7 жовтня відбудеться забіг міжнародного формату «Гордість нації: ветеранська десятка».

За словами Уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденка, даний захід покликаний підняти дух громадян України, віддати шану ветеранам та вшанувати пам‘ять загиблих. Також проект має стати підтримкою тим, хто отримав інвалідність, складні поранення та захворювання внаслідок війни.

«Я б хотів просити допомоги у людей, тому що таким людям як я дійсно дуже потрібна допомога, – розповів Олександр Попруженко, ветеран війни на сході України, який під час бойових дій втратив зір, – бо навіть, щоб прийти сюди, мені все одно потрібна була людина. У цю неділю я пробіг свій перший півмарафон. Повірте, це реально, це можливо. Незрячі люди також це можуть».

За словами першого заступника Міністра молоді і спорту України Ігоря Гоцула, на сьогодні виникла необхідність системної роботи для успішної реабілітації військових ООС. Це дає їм можливість знайти себе в новому житті.

У свою чергу, координатор зі спортивної реабілітації з країнами США та Великої Британії Володимир Гаврилов розповів, що ідея провести цей захід виникла після участі української команди в марафоні морської піхоти США в 2016 році. За його словами, масштаби цього заходу були вражаючими. Гаврилов зазначив, що вже була проведена значна робота з партнерами з США, Великої Британії, Данії, Литви, Грузії тощо.

Online-реєстрація до участі в марафоні «Гордість нації: ветеранська десятка».

comments powered by HyperComments