Харківщина пишається своїми спортивними досягненнями – Світлична

Вівторок, 11 червня 2019, 10:14
На цьому голова ХОДА наголосила під час свого привітання учасників тенісного турніру «Меморіал Черницької».
Харківщина пишається своїми спортивними досягненнями – Світлична

10 червня на базі харківського клубу «Унікорт» розпочався Міжнародний дитячий турнір серії Tennis Europe. Там зібралися учасники з таких країн, як Білорусь, Великобританія, Греція, Казахстан, Кіпр, Молдова, Словаччина, США, Туреччина, Україна та Естонія. В основній сітці турніру будуть змагатися 32 спортсмени віком до чотирнадцяти років.

Юлія Світлична побажала спортсменам вдалих виступів. За її словами, Харківська область пишається своїми спортивними досягненнями. Зокрема, внесок тенісної школи також відіграє тут провідну роль. Історія сьогоднішнього турніру творилася саме на цих кортах. Йому притаманні міцні європейські традиції.  

За словами президента федерації тенісу України Сергія Лагури, Харків з самого початку займав лідерські позиції в тенісі, вже потім до нього приєднався Київ та інші міста. Є він і лідером і на сьогоднішній день.  

Цього року відкриття  «Меморіалу Черницької» співпало з святкуванням 60-го ювілею тенісного клубу «Унікорт». За цей час клуб підготував більше 50 майстрів спорту та двох майстрів спорту міжнародного класу. За участі вихованців клубу Дмитра Полякова, Тетяни Перебийніс, Анастасії Васильєвої, Марата Девятьярова, Дмитра Музики і Даші Лопатецької захищалися кольори української збірної в розіграші Кубка Девіса і Кубка Федерації. Тетяна Перебийніс брала участь у двох Олімпіадах та дійшла до фіналу Вімблдонського турніру.

Юлія Світлична подякувала колективу «Унікорту» за їх роботу. Також в межах заходу були вручені  почесні відзнаки ХОДА. Їх отримав директор клубу Валерій Бурк, тренери Олена Касьяненко та Іванна Коваленко, а також інструктор Іван Жуков.
 

 

comments powered by HyperComments