Харківські альпіністи вшосте за останні дев’ять років стали кращими в Україні

Понеділок, 23 грудня 2019, 12:46
Федерація альпінізму і скелелазіння Харківської області впевнено, третій рік поспіль, займає 1-е місце (альпінізм 1 місце - 4434 бали, скелелазіння 1 місце - 3133 бали).
Харківські альпіністи вшосте за останні дев’ять років стали кращими в Україні

Як повідомляє сайт харківського Альпклубу, за останні 9 років (2011-2019) ФАС ХО була першою 6 разів.

У 2019 м харківські альпіністи піднялися на Еверест, Манаслу, Монблан (південний бастіон і багато разів по класиці), Маттерхорн, Аконкагуа, Альпомайо, Казбек, Ельбрус, Ушба, Арарат, Леніна, Ама-Даблам, Айленд-пік, Орисаба і багато інших вершин на різних континентах Землі.

Спортсмени харківської федерації стали чемпіонами і призерами міжнародних і всеукраїнських змагань з альпінізму, льодолазання і скелелазіння, 5 спортсменів виконали норматив Майстра спорту України, тренеру Самсонової Л.Н. присвоєно звання «Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України».

Харківська федерація провела в 2019 році більше 60-ти спортивних заходів, в Харкові проведено 7 всеукраїнських змагань. 

На звітному вечорі, який відбувся 20 грудня, президент ФАС ХО Геннадій Копейка ознайомив присутніх зі змінами, які пов'язані зі структурною перебудовою ФАіС України та реєстрацією Відокремленого підрозділу ФАіС України у Харківській області (ВП ФАіС України у Харківській області), головою ВП обрано Геннадія Копейку, заступником голови – Валентину Маренич. 

comments powered by HyperComments