Почесний харків'янин і легендарний тренер святкує ювілей

Понеділок, 1 лютого 2021, 10:25
1 лютого ювілейний день народження святкує екс-головний тренер національної збірної України з футболу і харківського «Металіста» Мирон Маркевич.
Почесний харків'янин і легендарний тренер святкує ювілей

Мирону Маркевичу виповнилося 70 років.

Мирон Маркевич - футболіст, півзахисник, заслужений тренер України. Народився в місті Винники (Львівська область). Виступав за команди "Карпати" і "СКА" (Львів), "Спартак" (Орджонікідзе, зараз - Покров), "Торпедо" (Луцьк).

Тренерський шлях почав з 1984 року. Працював з командами "Торпедо" (Луцьк), "Карпати" (Львів), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Металург" (Запоріжжя) та іншими. Разом з "Карпатами" отримав "бронзу" на чемпіонаті України.

З липня 2005 року працював з харківським футбольним клубом "Металіст", був головним тренером. Під його керівництвом "Металіст" завоював бронзові медалі чемпіонату України в шести сезонах поспіль. Після цього футболісти здобули "срібло". У сезоні 2008-2009 років вивів команду в 1/8 Кубка УЄФА, 2011-2012 - в чвертьфінал. Співпраця з "Металістом" завершив в 2014 році - відразу після розстрілу людей на Майдані (тоді команду забрали у Ярославського в управління молодому олігархові Януковича Сергію Курченко).

У 2010 році Маркевич став головним тренером національної збірної України з футболу. Поки він керував збірною, вона виграла в трьох матчах, ще в одному зіграла внічию.

У травні 2014 року Маркевича призначили головним тренером "Дніпра". У липні 2016 очолив комітет національних збірних Федерації футболу України.

Мирон Маркевич - почесний харків'янин, нагороджений орденами "За заслуги" другого та третього ступенів.

comments powered by HyperComments