Технології майбутнього: скільки пристроїв початку нульових приховує смартфон з 3G

Четвер, 31 грудня 2015, 18:46
Ще 15 років тому, щоб замінити один сучасний смартфон або планшет з налаштованим швидкісним інтернетом, знадобилося би не менше 10 пристроїв, багато з яких навіть не були портативними. Сьогодні завдяки технологіям ми можемо вмістити все це в одній кишені.
Технології майбутнього: скільки пристроїв початку нульових приховує смартфон з 3G

Нагадаємо, що в межах нашого спецпроекту «Якісний 3G», який реалізується завдяки підтримці найбільшого вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому так зараз актуальний 3G для України. Ми поговорили про те, на що українці витрачають трафік 3G і з'ясували, хто є найактивнішим користувачем швидкісного інтернету в Україні.

Сьогодні ми згадаємо минуле і поговоримо про те, скільки пристроїв, якими ми користувалися на початку нульових, може замінити один смартфон з 3G інтернетом.

Кишеньковий комп'ютер (КПК)

На початку 2000-х років кишеньковий комп'ютер був одним з найпопулярніших атрибутів ділових людей. У них містилася інформація про список справ, телефонні номери, а також інші важливі документи. За допомогою КПК можна було навіть заходити на свою пошту.

До речі, перші смартфони і являли собою щось середнє між звичайним телефоном і КПК.

Електронний перекладач

Іноді цим пристроєм користуються і сьогодні. Правда, тільки професійні перекладачі. Раніше ж такі гаджети просувалися в якості мобільного кишенькового розмовника. З появою смартфонів і швидкісного інтернету, куди зручніше скористатися Google Translate, який до того ж дозволяє просто направити камеру на потрібний напис і перевести його.

MP3-плеєр

Цей пристрій використовується і донині. Втім, все більше людей воліють слухати музику на телефоні: навіщо носити з собою зайвий девайс. Крім того, з появою швидкісного інтернету на сервісах Apple Music або Google Play Music можна отримати доступ до будь-якої музики - не тільки тим, композиціям, які ви завчасно записали.

Навігатор

Навігатор - один з найбільш використовуваних пристроїв серед автомобілістів. Втім, без нього не обійтися і туристам, і просто людям, які змушені багато пересуватися по місту.

На сьогоднішній день навігатори все частіше замінюють смартфонами, адже коштує окремий навігатор як середній по характеристикам смартфон на Android, але при цьому не має і половини його функцій.

Фотоапарат і відеокамера

На початку нульових особливим шиком вважався цифровий фотоапарат. Як правило, такі «цифрові мильниці» не були кращими, ніж камери хороших смартфонів - але на той час і 12 Мп було досягненням.

Крім того, камера на смартфоні вміє відразу ж відправляти фотографії на Facebook та Instagram, розпізнає обличчя, підключається до Wi-Fi.

Словом, смартфон зі швидкісним інтернетом - пристрій незамінний. А найголовніше - кількість функцій, які стають реальними з таким девайсом, збільшується з року в рік.

Нагадаємо, що в межах нашого спецпроекту «Якісний 3G», який реалізується завдяки підтримці найбільшого вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому так актуальний зараз 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3G, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів

 

 

 

comments powered by HyperComments