Наука, цікава для всіх: у харківських вишах пройде квест за участі молодих вчених

Юлія Гуш  |  Понеділок, 15 травня 2017, 16:35
Науковий квест, в якому братимуть участь декілька харківських вишів, буде приурочений до Дня науки
Наука, цікава для всіх: у харківських вишах пройде квест за участі молодих вчених

Квест «Пошуки скарбів науки» в Харкові проходить вдруге. Його вже проводили у листопаді, коли відзначали Всесвітній день науки. Загалом, він являє собою командне та інтелектуальне завдання, що передбачає послідовне виконання певних задач з різних галузей науки.

«Цього року ми проводимо вже з більшою кількістю команд, більшою кількістю учасників, – розповіла Наталія Куфтеріна, голова Ради молодих при ХОДА, – головна ідея цього квесту полягає у тому, що його учасники шукають скарби. Шукають наукові скарби, виконуючи різні завдання в різних закладах».

Квест «Пошуки скарбів науки» стартує 20 травня. У його проведенні візьме участь шість харківських вишів та 20 команд, куди увійдуть як студенти, так і молоді вчені. До речі, у кожного вишу будуть свої, специфічні завдання, які виділятимуть їх з-поміж інших.

«Ми творчо підійшли до рішення цієї задачі, – підкреслив Михайло Максимов, голова наукової спілки студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених ХНУ ім. В.Н. Каразіна, – природні, соціальні, гуманітарні – специфіка завдань буде розбита на ці три підрозділи». За його словами, головне завдання його вишу полягатиме в тому, щоб показати, як наукові ідеї можна реалізувати в реальному світі.

«Щодо завдань, то у нас вони будуть різноплановими для молодих науковців, – додала Катерина Куниця, голова наукової спілки студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Харківського торгівельно-економічного інституту, – під час проходження нашого етапу студенти, молоді науковці мають змогу відчути себе і в ролі економістів, і підприємців, і менеджерів. Вони можуть дізнатися чи згадати кулінарні вподобання різних національностей. А також згадати географічні пам’ятки».

На думку організаторів, даний квест здатен показати, що наука може бути цікавою для всіх. Він спрямований на популяризацію наукових здобутків, формування інтересу до наукової діяльності серед молоді та допомогу студентам з проведенням власних досліджень.

comments powered by HyperComments