Facebook буде стежити за своїми користувачами ще ретельніше

Субота, 10 червня 2017, 02:33
Соціальна мережа Facebook буде аналізувати настрій користувачів в реальному часі.
Facebook буде стежити за своїми користувачами ще ретельніше

Власники Facebook придбали патенти на технології аналізу емоцій аудиторії, повідомляє «Справжня варта».

Аналіз буде проводитися за допомогою штучного інтелекту: через інформацію про силу і швидкості набору тексту і за кількістю смайликів. Потенційно може бути задіяна і веб-камера на персональному комп'ютері - вона буде спостерігати за виразом обличчя.

За останній рік користувачі натиснули на кнопки «реакцій» близько 300 млрд разів. Це величезний масив розмічених даних, і аналізувати такий обсяг інформації можна тільки за допомогою штучного інтелекту.

На думку заступника директора з розробки технологій компанії ABBYY Тетяни Даніелян, через цей алгоритм компанії зможуть пропонувати товари і послуги в той момент, коли користувачі найімовірніше в цьому зацікавляться.

«Зрозуміти настрій користувачів можна і вивчаючи статуси і коментарі до постів. Для цього використовують технології аналізу і розуміння текстів на природній мові. Вони визначають зміст тексту, з'ясовують причину невдоволення або радості і підбирають персоналізовану відповідь», – робить висновок Даніелян.

Соціальна мережа Facebook поки офіційно не підтвердила впровадження даної технології, пославшись на те, що всі нововведення завжди в першу чергу пропонуються до ознайомлення користувача.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої варти».

comments powered by HyperComments