У Кабміні заявили про другу хакерську атаку

Четвер, 29 червня 2017, 20:21
«Хакерська атака номер два. Знову все вирублено».
У Кабміні заявили про другу хакерську атаку

З таким повідомленням вийшов у Фейсбук менеджер з информации и ИТ в Рада підприємців при КМУ Іван Бердецький, повідомляє «Справжня Варта».

Утім, тривога виявилася удаваною. Далі він сам же пише: «16:50. Доступ до мережі з'явився. Чи була це знову саме хакерська атака, чи загроза, і «айтшніки» КМУ спрацювали на попередження – мені не відомо. Але факт відсутності доступу до мережі і до сайту Урядового порталу був».

«Жодної повторної кібератаки на Урядовий портал немає, – заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саенко. – Хочу всіх заспокоїти: ніякої повторної атаки немає. Урядовий портал тимчасово не працював через технічні роботи.​ Зараз він вже працює в штатному режимі.​ Кібератака, що відбулась у вівторок, не спричинила настільки значних наслідків, щоб серйозно вплинути на роботу СКМУ».

Ситуація під повним контролем фахівців з кібербезпеки. Наразі вони працюють над відновленням втрачених даних. Всі стратегічні підприємства, в тому числі підприємства з забезпечення безпеки держави, працюють в штатному режимі, запевняють у Кабміні.

Наразі сайт Кабінету міністрів України працює.

Як повідомляла «Справжня Варта», 27 червня сталася масштабна хакерська атака на сервери українських державних установ і фінансових компаній. Хакери вимагають за відновлення одного комп'ютера 300 доларів.

 

comments powered by HyperComments