У сільській школі Харківської області з'явилося найсучасніше навчальне обладнання / ФОТО, ВІДЕО

Середа, 18 жовтня 2017, 00:57
Нове мультимедійне обладнання отримала Мурафська школа Краснокутського району на Харківщині.
У сільській школі Харківської області з'явилося найсучасніше навчальне обладнання / ФОТО, ВІДЕО

Вчителі самі для себе відкрили багато нового, і активно використовують обладнання у навчальному процесі, повідомляє «Справжня Варта».

Викладачі констатують: програма розвитку природничих дисциплін, ініційована головою ХОДА Юлією Світличною, вже дає результати – діти стали щиро цікавитися наукою.

«Мультимедійні комплекси – велика допомога для вчителів, – каже вчителька фізики Людмила Шопінська. – Вони дають нам змогу доносити нові знання дітям, використовуючи близькі для них технології – комп’ютери, інтернет. Завдяки цьому обладнанню ми можемо проводити лабораторні роботи та практичні заняття на високому рівні. Це особливо важливо для природничих наук, адже ми маємо змогу наочно пояснити процеси та явища на клітинному рівні, розповісти про мікросвіт».

На переконання педагогів, конче важливо, що в сучасні кабінети природничих наук, окрім безпосередньо інтерактивного обладнання та вимірювальних приладів, включені також і методичні матеріали, які допомагають вчителям розширити та збагатити навчальну програму.

«Методичні комплекси містять багато цікавої інформації, яку вчитель міг не передбачити, складаючи навчальний план. Крім того, до обладнання додаються підручники, якими можуть користуватися учні», – зауважила Людмила Шопінська. – Протягом останніх двох років ми відчуваємо велику увагу влади до освіти. Завдяки підтримці керівника області ми отримуємо нове обладнання та можемо навчати дітей за сучасними вимогами. Тому останнім часом у дітей з’явився справжній інтерес до природничих наук, адже тепер їм цікавіше і легше вчитись».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments