Інноваційні освітні проекти отримали грант у 1,5 мільйона гривень

Понеділок, 21 травня 2018, 16:01
Завершився конкурс освітніх проектів від Київстар у рамках міжнародної ініціативи Make Your Mark. 22 розробки від талановитих учителів середньоосвітніх шкіл 9 областей України будуть реалізовані завдяки гранту на загальну суму 1,5 млн грн.
Інноваційні освітні проекти отримали грант у 1,5 мільйона гривень

Минулого року президент Київстар Петро Чернишов запросив талановитих та небайдужих до своєї справи вчителів взяти участь у конкурсі та отримати грант на реалізацію свого освітнього проекту в галузі точних наук. Понад 100 вчителів із 45 населених пунктів 19 областей України представили на конкурс унікальні ідеї, які не передбачені шкільною програмою та які не фінансує держава – це були основні критерії відбору.

«Найкращі інвестиції – в освіту, бо вони точно окупляться. Київстар постійно підтримує талановитих школярів та студентів, а також учителів-інноваторів, які прагнуть підвищити якість навчання та зробити його сучасним. Освічені люди стимулюють розвиток України», - вважає Петро Чернишов, президент Київстар.

Серед переможців було відзначено три проекти зі Східної України:

Харківський проект «DOTS (Distributed Olympiad Test System)» - це сервіс для вчителів та учнів, які вивчають програмування. Особливість системи DOTS у тому, що це інтелектуальний тест-сервер, який порівнює рішення із правильною відповіддю, оцінює час виконання завдання на кожному тесті та здатен аналізувати тести з нескінченною кількістю варіантів відповідей. Київстар підтримав проект, надавши грант у розмірі 30 000 грн.

«Робоклуб Маріуполя» - це безкоштовний клуб для дітей та підлітків (у тому числі й з родин вимушених переселенців), основною метою якого є творчий розвиток школярів. Робоклуб проводить виїзні заняття у Центрі опіки м. Маріуполь та у районах Донецької області, які знаходяться на підконтрольній Україні території. Київстар допоміг придбати для робоклубу набори конструкторів, гіроскутери, роботів та маніпулятори.

Дружківський проект «Експериментальний майданчик АРД (активний, розумний дослідник)» - проект, який за допомогою доповненої реальності робить уроки фізики, хімії та математики більш цікавими та наочними. Розробники вважають, що ефект присутності, створений віртуальною реальністю, психологічно активізує увагу дитини та допомагає освоєнню отриманої інформації. За допомогою обладнання, яке придбали за кошти Київстар, учні Дружківської середньої школи будуть вивчати дисципліни природничого циклу не в теорії, а на цікавій практиці. Зокрема, проект передбачає створення учнями 2D та 3D моделей.

Нагадаємо, Make Your Mark - загальнонаціональна соціально-освітня ініціатива компанії «Київстар», що діє в рамках однойменної глобальної програми міжнародної групи компаній VEON з 2015 року. Проект спрямований на підтримку талановитих школярів, студентів-програмістів, стартаперів та молодих підприємців. Ініціатива передбачає підтримку українських школярів, які демонструють найкращі результати в точних дисциплінах - природничих науках, технологіях, включаючи інформаційні, а також в інженерії, робототехніці та математиці

comments powered by HyperComments