Переваги використання систем радіокерування мостовими кранами

1  |  П'ятниця, 26 травня 2023, 11:55
В останні роки на багатьох українських підприємствах замість традиційних способів керування мостовими кранами (із підлоги за допомогою підвісного дроту або зі стаціонарного пульта в крановій кабіні) стали встановлювати системи дистанційного радіоуправління мостовими кранами, при використанні яких оператор-кранівник знаходиться на підлозі, де може вибирати будь-яке, найзручніше для себе місце (у радіусі дії радіопульта – це, як правило, 100-150 метрів).
Переваги використання систем радіокерування мостовими кранами

Останній варіант переважає традиційні методи як з точки зору безпеки, так і комфорту. При дистанційному радіокеруванні краном підвищується точність позиціонування вантажів, мінімізуються простої та марнохід крана, задіюється менше персоналу. Адже для керування краном із підлоги за допомогою радіопульта не потрібен у штаті стропальник, оскільки така робота може виконуватися одним оператором-кранівником, яким може стати будь-який здібний робітник після проходження простого курсу навчання.

Як виконується переведення мостового крана на радіокерування

Необхідно враховувати, що перевести мостовий кран на дистанційне радіоуправління самотужки не можна – це заборонено законодавством. Потрібно звернутися до спеціалізованої компанії, яка має всі необхідні допуски та дозволи, а також досвідчених фахівців у штаті. Зокрема, величезний досвід у виконанні таких робіт по модернізації кранів має Київський завод підіймально-транспортного обладнання.

Після звернення на КЗПТО заводськими фахівцями проводиться огляд кранової техніки та робочого майданчика щодо наявності будь-яких особливостей, з урахуванням яких (а також побажань замовника) складається проект з переведення крана на радіоуправління та розрахунок вартості робіт. Потім відбувається підписання договору, після чого команда КЗПТО відразу ж розпочинає роботу.

Варто зазначити, що переведення мостового крана на дистанційне радіоуправління - https://kzpto.com.ua/uk/radiokeruvannya-kranom/ не завдає ніяких незручностей. Усі характеристики та конфігурація кранового обладнання залишаються тими самими, оскільки система радіокерування інтегрується у штатну комплектацію крана.

Переваги переведення крана на радіоуправління з підлоги:

  1. Підвищується швидкість підйомно-транспортних робіт та точність позиціонування вантажів.
  2. Оператор не «прив'язаний» до крана. Він може керувати ним практично з будь-якої точки цеху (майстерні, складу тощо).
  3. Немає потреби звільняти місце для безперешкодного переміщення кабелю пульта.
  4. Підвищується рівень безпеки, тому що немає ймовірності зачеплення проводу за якусь перешкоду або що він заважатиме іншим працівникам.
  5. Економляться кошти за рахунок скорочення кількості персоналу, мінімізації простоїв та марноходу, зменшення витрат електроенергії тощо.

Дізнатися про актуальну вартість переведення крана на дистанційне керування можна на заводському сайті тут - www.kzpto.com.ua

comments powered by HyperComments