На проведення позачергових виборів до ВР потрібно 980 млн грн, проте цю суму можна значно скоротити - голова ЦВК

Вівторок, 26 серпня 2014, 15:21
На проведення позачергових парламентських виборів в Україні 26 жовтня 2014 року, відповідно до норм чинного законодавства, необхідно близько 980 млн грн, але шляхом внесення змін до закону можна зменшити цю суму на 140 млн грн, повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.
На проведення позачергових виборів до ВР потрібно 980 млн грн, проте цю суму можна значно скоротити - голова ЦВК

Для фінансування всіх витрат на організацію підготовки виборів, передбачених чинним законом, необхідно близько 980 млн грн. Оскільки йдеться про позачергові вибори, відповідні видатки у державному бюджеті на цей рік не могли бути передбачені просто за визначенням", - М.Охендовський заявив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, кошти на проведення цих виборів, згідно із законом, мають бути виділені Кабінетом Міністрів з резервного фонду бюджету.

"Сумнівів у тому, що вибори будуть профінансовані Урядом у повному обсязі, у нас немає", - зазначив глава ЦВК.

При цьому він наголосив, що ЦВК "дуже розраховує на якнайшвидше внесення до закону змін, що дозволять скоротити видатки на вибори".

"Лише відмова від фінансування передвиборної агітації партій та кандидатів за рахунок коштів державного бюджету, за нашими розрахунками, надасть можливість зекономити понад 100 млн грн. Переконаний, що в нинішній економічній та суспільно-політичної ситуації така відмова була б правильним і раціональним кроком. Сподіваюся, зі мною погодяться і народні депутати, від голосування яких залежить те, в скільки майбутні вибори обійдуться українському народу", - зазначив М.Охендовський.

Загалом, за його словами, за рахунок технічних змін до закону "Про вибори народних депутатів" можна заощадити до 140 млн грн.

Інформація з сайту: http://ua.interfax.com.ua/news/political/219890.html

 

comments powered by HyperComments