У МЗС України почали готуватися до міжнародних перемовин щодо деокупації Криму

Вівторок, 16 лютого 2016, 12:24
Міністерство закордонних справ почало готуватися до організації міжнародних перемовин щодо деокупації Криму в межах формату «Женева плюс».
У МЗС України почали готуватися до міжнародних перемовин щодо деокупації Криму

Про це розповів директор департаменту МЗС Олексій Макеєв, передають Крим.Реалії. За його словами, завдання, пов’язані з міжнародним переговорним процесом, вже почали реалізуватися в межах Мюнхенської конференції з безпеки. Проте, що це за завдання, він не уточнив. Макеєв зазначив, що робота вже стартувала і він не бажає розповідати її деталі. Перед МЗС зараз постає завдання максимально ефективно створити майданчик для перемовин. Олексій Макеєв розповів, що представники РФ все ще роблять вигляд, що «тема Криму» для їх країни не має ваги. Хоча це зовсім не так.

20 лютого 2014 року Верховною Радою був оголошений початок тимчасової окупації Криму з боку РФ. 7 жовтня 2015 Петром Порошенком був підписаний відповідний закон. Різними міжнародними організаціями окупація та анексія була визнана незаконною. Дії з боку Російської федерації були засуджені. Через це низкою західних країн були введені економічні санкції. Проте РФ заперечується окупація Криму. Її представники заявляють, що це було «відновлення історичної справедливості».

comments powered by HyperComments