В Україні від грипу померло вже 289 людей

Вівторок, 16 лютого 2016, 13:16
Як повідомляє Центр грипу та ГРВІ ГУ «Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України», з початку епідемічного сезону в Україні було зафіксовано 3,7 мільйонів випадків захворювання на грип.
В Україні від грипу померло вже 289 людей

Про це передає прес-служба МОЗ. Згідно зі статистикою, 160 тисяч осіб були госпіталізовані з діагнозами «грип» та «ГРВІ». 61% госпіталізованих – діти до сімнадцяти років. У відомстві повідомляють, що найвищий показник захворювань на грип та ГРВІ був зафіксований в Київській області та  Києві. Там захворіли 15,9% і 13,4% осіб відповідно. Найнижчий покажчик захворюваності був зареєстрований в Закарпатській (6,3%) і Харківській областях (3,9%).

З початку епідемічного сезону від грипу померло вже 289 осіб. Лишень третина з них вчасно звернулася за лікарською допомогою. В цьому році показники захворюваності перевищили епідемічні пороги в трьох областях – Волинській, Закарпатській та Миколаївській. На сьогодні в окремих областях країни вживаються протиепідемічні заходи. Через високу захворюваність були закриті на карантин 426 навчальних закладів, а в 10 928-ти навчальний процес вже був відновлений.

comments powered by HyperComments