Сакварелідзе звільнено, Саакашвілі планує «мобілізувати громадськість»

Середа, 30 березня 2016, 08:51
Вже колишній генеральний прокурором Віктор Шокін одним із своїх останніх наказів звільнив свого заступника і очільника Одеської прокуратури.
Сакварелідзе звільнено, Саакашвілі планує «мобілізувати громадськість»

«Конфлікт між Сакварелідзе та Шокіним тривав вже кілька місяців. Від 29 березня вже екс-очільник Одеської прокуратури неодноразово говорив про те, що голова ГПУ намагається звільнити його та членів його команди, що на них коїться тиск. Своє звільнення він пов’язує із низкою розслідувань, ініційованих ним та його колегами, які зачіпали інтереси близьких до Шокіна прокурорів та народних депутатів», — повідомляє радіо Свобода.

Серед найгучніших — «справа діамантових прокурорів», розслідування довкола Одеського припортового завода, майнові махінації з Будинком прийомів, контрабандні схеми на Одещині тощо.

Народні депутати від Одещини — Дмитро Голубов та Олександр Урбанський (БПП), Євген Дейдей та Павло Унгурян («Народний фронт»), Сергій Ківалов (позафракційний), Олександр Пресман, Василь Гуляєв та Дмитро Барвіненко (партія «Відродження») — підписали звернення до генпрокурора з проханням звільнити з посади Давида Сакварелідзе. Деякі з вказаних осіб фігурують у розслідуваннях.

«Зняттям Сакварелідзе вони зараз фактично захопили владу в Одеській області. Я буду мобілізувати громадськість. Я сподіваюся на зустріч з президентом і чекаю від нього різкої і чіткої реакції», — прокоментував ситуацію Міхеїл Саакашвілі. Він впевнений, що це звільнення — нападом на нього і його команду.

Одеські громадські активісти планують сьогодні пікетувати Одеську прокуратуру. Одна з вимог — призначити Давида Сакварелідзе генпрокурором.

На підтримку дій екс-очільника Одеської облпрокуратури виступали й у Харкові. Під час пікету сталася бійка. У «Сотні Лева» визнали, що на мітингу під будівлею облпрокуратури активіста побили члени організації.

comments powered by HyperComments