Президент розраховує на запровадження безвізового режиму з ЄС влітку

Субота, 2 квітня 2016, 12:29
Про це йшлося під час зустрічі Президента України з Прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте, яку Петро Порошенко провів у рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки.
Президент розраховує на запровадження безвізового режиму з ЄС влітку

 

«Глава держави підкреслив, що розраховує на ухвалення Європейським Союзом рішення щодо започаткування безвізового режиму для громадян України вже під час головування Нідерландів у Раді ЄС», — пише прес-служба Президента України.

 

6 квітня у Нідерландах відбудеться консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. На зустрічі сторони погодили майбутні дії у контексті цього та у рамках розслідування трагедії літака рейсу МН-17, збитого російськими бойовиками у липні 2014 року. Також співрозмовники проговорили питання двостороннього співробітництва, зокрема в економічній та інвестиційній сферах.

 

 

«Петро Порошенко наголосив, що процес європейської інтеграції України є незворотним, оскільки громадяни України поділяють спільну історію та цінності з країнами Європейського Союзу. Неможливо ставити бар’єри на шляху до розповсюдження цінностей, на яких базується Євросоюз», — повідомляє прес-служба.

 

 

Нідерланди головуватимуть в Раді ЄС до 30 червня 2016 року потім функція перейде до Словаччини.

 

comments powered by HyperComments