В уряді підрахували, наскільки зросли доходи місцевих бюджетів

Вівторок, 5 квітня 2016, 12:07
Процес бюджетної децентралізації в Україні розпочався у 2015 році.
В уряді підрахували, наскільки зросли доходи місцевих бюджетів

«Місцева влада вже відчула результати важливої для країни реформи децентралізації у вигляді зростання доходів місцевих бюджетів. Це гроші, які вони спрямують на розвиток власної інфраструктури, будівельних, освітніх і медичних проектів. Це гроші, які дають фінансову незалежність», — наголосив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

За даними Мінфіну, за січень-лютий 2016 року надходження до загального фонду місцевих бюджетів (без урахування трансфертів) склали 18,9 млрд. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, вони зросли на 49,2%, або 6,2 млрд. грн. Якщо ж порівнювати  з січнем-лютим 2014 року, то надходження до загального фонду місцевих бюджетів зросли, відповідно, на 73,5%, або на 8,754 млрд. грн.

На Урядовому порталі нагадують, що процес бюджетної децентралізації в Україні розпочався у 2015 році. «Завдяки їй громади отримують нові можливості та фінансову незалежність. Регіони можуть спрямувати додаткові кошти на розвиток власної інфраструктури, будівництво та ремонт шкіл, лікарень, доріг тощо.

Впровадженням реформи децентралізації опікується Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства», — підсумовується у повідомленні. 

comments powered by HyperComments