Українців переселять у «пасивні» будинки

П'ятниця, 8 квітня 2016, 20:49
Існує два Національні плани дій. Один стосується енергоефективності, другий — відновлюваної енергетики. Стоїть завдання втілити їх в життя.
Українців переселять у «пасивні» будинки

«В усьому світі спостерігається тенденція ефективного споживання енергії та використання відновлюваних джерел. Україні також потрібні найсучасніші енергоефективні рішення, які б дозволяли економити традиційні енергоресурси», — цитує  Голову Держенергоефективності Сергія Савчука Урядовий портал.

Він розказав, що Національним планом дій з енергоефективності, який розроблено на виконання вимог ЄС, передбачено до 2020 року сприяти залученню інвестицій у будівництво споруд, в яких майже нульове споживання енергії.

«Крім того, як Національним планом з енергоефективності, так і проектом Закону України «Про енергетичну ефективність будівель», який імплементує європейську Директиву 2010/31/ЕС, передбачено розроблення національного плану дій щодо збільшення кількості будівель з близьким до нульового споживанням енергії. Цими документами заплановано щорічне збільшення на 3% частки будівель з майже нульовим споживанням енергії», — поінформував Сергій Савчук, зазначивши, що агентство відкрите до співпраці і готове законодавчо підтримувати та популяризувати такі проекти.

В рамках круглого столу «Енергоефективні рішення у будівництві на прикладі проекту OptimaHouse», який відбувся в Держенергоефективності 8 квітня 2016 року, окрім презентації, учасники запропонували варіанти «участі держави у реалізації проектів з будівництва пасивних будівель в Україні та пошуку найбільш ефективних інструментів стимулювання будівництва пасивних будівель в Україні».

comments powered by HyperComments