Україна наповнює підземні сховища газом

Субота, 9 квітня 2016, 16:55
Тепла погода і завершення опалювального у Києві та Харкові сприяли припиненню відбору газу зі сховищ.
Україна наповнює підземні сховища газом

Згідно з даними ПАТ «Укртрансгаз», 6 квітня зі сховищ відібрали 4,18 млн. куб. м газу. А 7 квітня відбір припинили, натомість сховища поповнилися на 2,15 млн. куб. м.

«Цьому посприяла вкрай тепла погода, як для початку квітня, а також завершення опалювального сезону в найбільших містах-споживачах газу на ТЕЦ для виробництва тепла - Києві та Харкові», — пише видання «Еспресо».

В опалювальному сезоні 2015-2016 років (стартував 30 жовтня 2015 року, завершився 6 квітня 2016 року) із газосховищ в цілому було піднято 8 млрд. 626,59 млн. куб. м газу.

Імпорт природного газу 7 квітня склав 7,923 млн. куб. м, він здійснювався виключно з ЄС. «В Міненергетики Росії вже помітили, що Україні в літній період навряд чи знадобиться російський газ для власного споживання», — зазначають у виданні.

ПАТ «Укртрансгаз» на 100% належить НАК «Нафтогаз України» та експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальним обсягом 31 млрд. куб. м. З травня 2014 року ПАТ щоденно інформує про оперативні обсяги транспортування природного газу через газотранспортну систему України. Ця інформація надається як крок виконання вимог другого і третього енергопакетів, впровадженню стандартизованих європейських процедур роботи операторів ГТС , що дозволить поліпшити якість взаємодії «Укртрансгазу» із зарубіжними та вітчизняними партнерами.

comments powered by HyperComments