Туристам пропонують від Ужгорода до Харкова прогулятись пішки (відео)

Понеділок, 11 квітня 2016, 13:11
У Києві презентували проект «Вишиваний шлях». Туристичний маршрут, що охоплює великі міста і маленькі села, протягнувся майже на дві тисячі кілометрів.
Туристам пропонують від Ужгорода до Харкова прогулятись пішки (відео)

Головний туристичний маршрут в Іспанії — шлях пілігрімів Ель Каміно де Сантьяго — надихнув Анатолія Циркуна створити подібний в Україні. «Я подорожував потягом 11 днів і пройшов пішки майже 300 кілометрів. Я подумав, чого б не створити подібний маршрут в Україні», — цитують автора проекту «Вишиваний шлях» «Подробиці».

Маршрут пролягає через 10 областей, з'єднує Ужгород та Харків. Назва вибрана невипадково — шлях має вигляд візерунка на українській вишиванці. Подорожуючи ним, можна побачити гіпсові печери Тернопільщини, вулканічну баню на Закарпатті, пустелю на Харківщині та багато інших цікавих місць, які відшукали в українській глибинці вітчизняні тревел-блогери, екскурсоводи, волонтери та велосипедисти.

«Маршрут «Вишиваний шлях» можна пройти пішки, або проїхати велосипедом. Таким чином, ми залучаємо максимально широку аудиторію», — говорить Анатолій Циркун.

У повідомленні йдеться, що за місяць запрацює вебсайт проекту та безкоштовний мобільний додаток з адресами готелів, хостелів і навіть помешкань звичайних жителів, які задарма зможуть прихистити туристів під час подорожі.

Столичні велосипедисти у червні планують масштабний велопробіг «Вишиваним шляхом».

Подробиці проекту можна знайти на фейсбук-сторінці.

comments powered by HyperComments