Зареєструвати СПД та юрособу тепер можна он-лайн

П'ятниця, 22 квітня 2016, 14:06
В Мінюсті прогнозують, що Україна підніметься на 73-тє місце у рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business.
Зареєструвати СПД та юрособу тепер можна он-лайн

На онлайн-порталі iGov українські ІТ-волонтери спільно з Міністерством юстиції запустили дві нові послуги: державна реєстрація СПД (суб'єкта підприємницької діяльності) приватного підприємства та державна реєстрація юридичної особи.

«Цю послугу ми запустили через Дніпропетровську обладміністрацію через районні адміністрації цієї області. Але завдяки тому, що вона є екстериторіальною, ця послуга буде доступна для підприємців і компаній по всій Україні», — зазначив координатор волонтерського проекту iGov, керівник ІТ-напрямку «ПриватБанку» Дмитро Дубілет. Він також додав, що запущені найбільш масові і затребувані, згідно з опитуваннями українців, послуги.

За словами присутнього на прес-конференції в УНІАН міністра юстиції Павла Петренко, завдяки спрощенню процедури реєстрації бізнесу та нерухомості минулого року Україна піднялася у рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business на 83-тє місце (плюс 13 позицій). Голова Мінюсту прогнозує, що наступного року країна також зможе піднятися в рейтингу ще на 10 пунктів.

«Я впевнений, що незабаром Україна увійде до трійки лідерів у Європі з електронного уряду. Я думаю, що спільними зусиллями ми зможемо це зробити», — сказав він.

В електронному вигляді найближчим часом планують запустити послуги, пов'язані зі змінами виду діяльності та директора підприємства. Міністр додав, що менш як за рік переведено в електронний режим більш 50% державних послуг, і на сьогодні понад 1 млн. українців використовують платні онлайн-сервіси. Павло Петренко висловив сподівання, що iGov сінхронізують з онлайн-порталом Мін'юсту.

comments powered by HyperComments