Траурні повітряні кулі та тризуб зі свічок. Одеса висловила ставлення до подій дворічної давнини

Вівторок, 3 травня 2016, 09:45
Акція вшанування пам'яті загиблих 2 травня 2014 року в Будинку профспілок і на Грецькій площі завершилася пізнім вечором.
Траурні повітряні кулі та тризуб зі свічок. Одеса висловила ставлення до подій дворічної давнини

З самого ранку 2 травня Куликове поле оточили силовики, які під приводом пошуку вибухівки нікого не підпускали до Будинку профспілок. Близько 11:00 у підземного переходу біля перонів залізничного вокзалу було виявлено три гранати.

На Соборній площі в полудень проукраїнські сили провели неофіційну панахиду за загиблими 2 травня 2014 року патріотами. О 14:00 на Куликовому полі почалася акція із вшанування пам’яті загиблих під час подій дворічної давнини.

Закінчилися заходи випуском в небо чорних куль і білих голубів.

Зазначимо, що поминальні акції супроводжувалися сутичками з проросійськими активістами та прибічниками Опоблоку. Зокрема, очільників політсили не пустили до Одеси. За даними ЗМІ, є постраждалі та затримані.

На 20:00 було заплановано панахиду на Грецькій площі.

«Самі одесити зірвали плани заїжджих гастролерів, столичних олігархів, у деяких із них в одній кишені російський паспорт, які є відкритими адептами «русского мира», які прилетіли на приватних літаках, куплених на гроші, награбовані в українського народу, щоб влаштовувати тут свою чорну месу. Але у них це не вийшло, зірвалося. Їх не пустили у місто і не пустили самі одесити», – заявив голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі ввечері 2 травня.

На Грецькій площі зібралися проукраїнські активісти та представники різних християнських конфесій. Вони помолилися за душі загиблих, а також виклали їх честь тризуб.

Посилений цілодобовий режим патрулювання Одеси триватиме до 10 травня.

Фото — Андрій Левус, Ростислав Касьяненко, «Южный Курьер».

comments powered by HyperComments