Бальцерович розказав про європейський рекорд України (відео)

Четвер, 5 травня 2016, 13:58
Радник з підтримки реформ констатує економічне зростання. Серед причин, на його думку, — незалежність від імпорту газу від «Газпрому».
Бальцерович розказав про європейський рекорд України (відео)

«Починається економічне зростання, і воно буде тривати, якщо будуть продовжуватися реформи і якщо буде підтримка не тільки в уряді, але насамперед у парламенті», — заявив під час брифінгу, який транслював телеканал «112 Україна», повідомив співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович.

Він розповів, що «завдяки політиці уряду і влади» Україні вдалося уникнути бюджетної катастрофи. «Я пам'ятаю, дефіцит був 10% валового продукту, він знизився на 3%. Звичайно, робота не закінчена, але ви подивіться на цю різницю», — сказав Бальцерович.

Політик також зазначив, що Україна вже не залежить російського газу.

«Кілька років тому, наскільки я пам'ятаю, це було понад 40 млрд. куб. м. У цьому році — нуль. Це рекорд Європи по диверсифікації, ніякої іншої такої країни немає. По-друге, наступає і прискорюється процес диверсифікації експорту, частково через російські санкції, через більш тісні контакти з європейським співтовариством. Тепер найголовнішим партнером для України по експорту є Європа», — пояснив Бальцерович.

Нагадаємо, Лєшек Бальцерович відвідував Харків у 2015 році. Тоді поділився досвідом реанімування держави у кризовий період зі студентами та фахівцями економіки, а також став почесним професором університету міського господарства. Також у Харкові було презентовано український переклад книги Бальцеровича «800 днів: коротка історія великих змін».

Указом голови держави його радника і співголову Групи стратегічних радників з підтримки реформ призначено представником Президента у Кабінеті міністрів. Відповідно документу, працювати експерт буде за згодою.

Так само — екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, який виступив 7 квітня на Третьому міжнародному бізнес-форумі «Україна 2016: виклики та можливості». Він відвідав Харків вперше. Під час доповіді розповів про необхідні Україні реформи.

comments powered by HyperComments