Хто такі «люди свободи»? Оприлюднено складові святкування ювілею України

Четвер, 5 травня 2016, 17:54
Кабмін схвалив План заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України.
Хто такі «люди свободи»? Оприлюднено складові святкування ювілею України

На засіданні Уряду 5 травня також погоджено проведення Дня Державного Прапора України. Згідно Плану заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України, 23 серпня у місті Києві, інших населених пунктах та закордонних дипломатичних установах України відбудеться церемонія урочистого підняття Державного Прапора України.

У День незалежності відбудуться урочистості за участю керівництва держави (у Києві), представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, представників української діаспори, громадських об’єднань і релігійних організацій, діячів науки та культури. У програмах заходів — покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

«Зокрема в цей день відбудеться урочисте засідання Верховної Ради України із запрошенням представників держав, які першими визнали незалежність України, та народних депутатів Верховної Ради УРСР 12 скликання, міжнародна конференція із запрошенням парламентських делегацій інших держав», —  повідомляє Урядовий портал.

На загал виставлять копії найважливіших державних актів та фотодокументів із Національного архівного фонду.

«Заплановано проведення фестивалю авторської пісні на тематику, присвячену проведенню антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях. 24 серпня відбудеться завершальний етап конкурсу «Як зробити історію України цікавою для молоді» та нагородження переможців. Крім того, заплановано проведення інформаційних, наукових, просвітницьких, культурних та інших заходів, присвячених історії здобуття Україною незалежності та 25-й річниці цієї знаменної події, видатним історичним особистостям та сучасним діячам українського державотворення, захисникам Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави, її європейський вибір», — йдеться у повідомленні.

Вже с травня починається інформаційно-просвітницька робота у темі річниці незалежності, «зокрема 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року, інших історичних подій, пов’язаних із здобуттям незалежності України, забезпечення вшанування видатних осіб українського державотворення – «людей свободи» під час підготовки та проведення заходів із відзначення державного свята».

«Впродовж 2016 року Уряд планує вжити заходів щодо вирішення проблемних питань соціального захисту осіб, які отримали інвалідність внаслідок участі у Революції Гідності, антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях, родин загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, а також забезпечувати надання державної підтримки борцям за незалежність України у XX столітті та громадянам, які сьогодні відстоюють суверенітет і територіальну цілісність України. А також опрацювати питання щодо створення умов для надання послуг із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації інвалідам – учасникам антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів (с. Лютіж, Вишгородський район, Київська область)», — пише прес-служба КМУ.

До ювілею створять три неігрові фільми та низку тематичних відеороликів, анімаційних фільмів, документальних фільмів, радіо- та телепередач. Цикл інформаційних програм про історію та сьогодення України, життя й діяльність видатних українців, історію державних символів можна буде подивитись на державних засобах масової інформації.

Долучаться святкування закордонні дипломатичні установи України та діаспора.

comments powered by HyperComments