У пункті тестування шукали бомбу

Четвер, 5 травня 2016, 18:24
Розпочалась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Випускники складали українську мову та літературу.
У пункті тестування шукали бомбу

«Для участі в тестуванні з цього навчального предмета зареєструвалося найбільше учасників – 267 006 осіб. За оперативною інформацією для проходження зовнішнього оцінювання з української мови і літератури з’явилося 95,07% від кількості зареєстрованих учасників, не з'явилося – 4,9%, не були допущені до участі в тестуванні (прийшли на пункт проведення зовнішнього незалежного оцінювання без документів) і запізнилися – 0,03%. У 2015 році явка на тестуванні з української мови і літератури складала 95,4%», — пишуть на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Допомагали проводити ЗНО 56 731 співробітників, а дотримання процедури контролювали 1 622 громадські спостерігачі.

«Прикрий випадок стався на одному з пунктів тестування в Ужгороді. Під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання надійшов анонімний телефонний дзвінок про замінування. Учасників, які ще не закінчили роботу над тестом, було евакуйовано з приміщення. За фактом замінування проводиться розслідування», — йдеться у повідомленні.

Правильні відповіді оприлюднять 6 травня на сайті УЦОЯО. Зазначимо, що українська мова і література є обов’язковим предметом для випускників загальноосвітніх закладів 2016 року, результат якого зараховується як оцінка за державну підсумкову атестацію.

comments powered by HyperComments