Новий генпрокурор обіцяє «дати країні результат»

П'ятниця, 13 травня 2016, 19:06
Призначення Юрія Луценка вітають американці та критикують активісти, а він сам «хотів би говорити про підвищення зарплат».
Новий генпрокурор обіцяє «дати країні результат»

Відбулася офіційна церемонія представлення колективу Юрія Луценка в якості генерального прокурора України.

«Лише його політична вага, я впевнений, чітко дозволяє йому сказати «ні» будь-якій політичній фігурі. Юрію Віталійовичу, ви нікому і нічим не зобов’язані - ані Президенту, ані Уряду, ані Парламенту, ані будь-якій політичній силі. Працюйте по совісті, за Конституцією і законом», — цитує слова Петра Порошенка його прес-служба.

«Спиратимусь у роботі в Генпрокуратурі на тих, хто хоче служити Закону. Бо справедливість, як на мене, складається з двох частин. Перша – функція покарання і Закон один для всіх. Друга – функція захисту від свавілля, бо справедливість має бути для кожного. Обидві ці функції – каральна і захисна – у руках Генеральної прокуратури України», — цитує Юрія Луценка його прес-служба. Він зазначив, що «хотів би говорити про підвищення зарплат», але «спочатку ми маємо дати результат країні, отримати довіру суспільства».

На сайті Президента України є повідомлення про те, що віце-президент США Джозеф Байден привітав призначення Юрія Луценка генеральним прокурором України, а от українці до нього не так привітні.

«Юрій Віталійович із сім'єю живе в будинку площею 859 кв. м., вартістю декілька мільйонів доларів, в с. Стоянка під Києвом, але як заявляла Ірина Луценко в 2014 році, «то не їх будинок і вони тимчасово проживають у знайомих на час ремонту в своєму житлі». В подальшому будинок їм так сподобався, що вони вирішили його навіть орендувати», — повідомляють активісти «Євромайдану».

Хроніку подій призначення коротко та чітко передав депутат ВР Ярослав Маркевич.

Зазначимо, що прийнятий напередодні закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України» дозволяє обіймати посаду керівника відомства людині без профільної освіти, але з великим досвідом керівної роботи.

comments powered by HyperComments