Студентів набиратимуть за новим переліком спеціальностей

Середа, 18 травня 2016, 18:10
Вступна кампанія-2016 почнеться 11 липня. Подати документи для вступу на бакалаврат можна до 28 липня, на магістратуру  — визначатимуть виші.
Студентів набиратимуть за новим переліком спеціальностей

Про це розповіла на брифінгу перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун.

«В цьому році востаннє буде здійснюватися набір на освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста і спеціаліста, оскільки відповідно до нового закону ступінь «спеціаліст» буде замінено на ступінь «магістр». З наступного року бакалаври зможуть вступати тільки на магістерські програми підготовки», — розказала вона.

Студентів до ВНЗ вперше набиратимуть за новим переліком галузей та спеціальностей, пише прес-служба Міносвіти. За словами Інни Совсун, тепер навчання на бакалавраті носитиме більш широкий характер, і вже на магістратурі студенти будуть конкретніше визначати свій профіль. Вважається, що таким чином молодь, що вчиться, буде більш мобільною відносно вимог ринку праці.

«У пропозиціях, які МОН надало Міністерству економіки, передбачено скорочення державного замовлення на 10,8 відсотків, зокрема, на тих напрямках, де існує надлишок на ринку праці – в першу чергу, спеціальностях суспільно-політичного напрямку», — зазначила перший заступник міністра, вказавши, що це пов’язано із демографічною ситуацією та скороченням кількості випускників шкіл.

Нагадаємо, абітурієнти, які на основі ЗНО вступатимуть на бакалаврат, будуть подавати заяви лише у електронній формі.

comments powered by HyperComments