Уряд позбуватиметься «корупційної годівниці» — «лівий спирт і все інше»

П'ятниця, 3 червня 2016, 16:49
Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.
Уряд позбуватиметься «корупційної годівниці» — «лівий спирт і все інше»

«Публічний конкурс на управління, або продаж публічний, або інші форми, які знищать корупцію у цій сфері, ми будемо робити і будемо вітати, — заявив Володимир Гройсман. — Ми знайдемо рішення, які дозволять нам один раз і назавжди позбутися цієї корупційної годівниці: лівий спирт і все інше».

Він зауважив, що заводи із виробництва спирту та спиртовмісної продукції в Україні є величезним джерелом корупції, але у світі є лише декілька країн, які регулюють спиртову галузь.

Прем'єр-міністр дав доручення правоохоронним органам вирішити питання із обігом нелегального спирту. «Десятки і сотні тонн спирту конфісковуються по усій країні, який є абсолютно незаконний, зарегульований. І наше завдання — навести тут лад один раз і назавжди», — підкреслив він.

Нагадаємо, на Харківщині податківці виявили черговий підпільний цех з виробництва алкоголю. Вони вилучили 2,5 тис. літрів спирту та 9,6 тис. літрів фальсифікату коньяку та горілки, крім того, — гроші, автомобіль та обладнання. Загальна сума вилученого тягне понад 1,5 млн. грн.

comments powered by HyperComments