Пенсії жінок обіцяють підняти до прожиткового мінімуму

П'ятниця, 3 червня 2016, 17:09
Згідно «пенсійної реформи» з 1 жовтня 2011 року пенсійний вік для жінок щопівроку збільшувався з 55 до 60 років, але було надано право виходити на пенсію після досягнення 55 років.
Пенсії жінок обіцяють підняти до прожиткового мінімуму

При цьому, розмір їх пенсії зменшувався на 0,5% за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію. Через це склалася ситуація, за якою у деяких жінок розмір пенсійної виплати не відповідає рівню прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Профільний комітет ВР розглянув законопроект №4504 про внесення змін до пункту 7-2 розділу ХV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Якщо парламент ухвалить цей законопроект, сума пенсійних виплат для таких жінок буде виплачуватися на рівні соціального стандарту.

Голова Комітету  з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова акцентувала увагу на тому, що держава має гарантувати людям, які віддали багато років плідної праці гідний рівень пенсійних виплат, і в розмірі, не менше, ніж визначено Конституцією України.

comments powered by HyperComments