Учасників бойових дій позбавлятимуть статусу за пияцтво

Четвер, 9 червня 2016, 13:37
Міноборони передбачає розширення повноважень відповідних комісій.
Учасників бойових дій позбавлятимуть статусу за пияцтво

За словами начальника відділу соціальної політики департаменту соціальної та гумантірної політики Міністерства оборони України Сергія Кучеренко, буде внесено зміни до Порядку надання статусу учасника бойових дій. Змінами передбачається надавати вказаний статус особам у разі залучення їх до проведення АТО на строк не менше, ніж 30 календарних днів, у тому числі за сукупністю днів перебування в районах її проведення.

«Зазначений строк – 30 днів, не застосовуватиметься до осіб, які брали участь у виконанні бойових або службових завдань, в умовах безпосереднього зіткнення, вогневого контакту з противником, проведенні розвідувальних заходів та у разі отримання особами поранення, контузії, каліцтва, що унеможливило подальше виконання ними відповідних завдань», – повідомив Сергій Кучеренко.

Він повідомив, що передбачається розширення повноважень відповідних комісій. Зокрема, якщо військовослужбовець вчинив військове адміністративне правопорушення, йому можуть не надати або позбавити статусу. Водночас, така ж міра розповсюджуватиметься на інших осіб (працівників, осіб рядового і начальницького складу, осіб зі складу добровольчих формувань) – за вживання спиртних напоїв або перебування у нетверезому стані тощо в період участі в АТО.

Планується також поширити дію Порядку на осіб рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення АТО Державної фіскальної служби.

Проект Постанови внесено на розгляд уряду, пише прес-служба Кабміну.

comments powered by HyperComments